ערכו של הדולר האוסטרלי השתווה ביום שישי לערכו של הדולר האמריקאי, לראשונה מאז שהחל המטבע להיסחר בחופשיות. ערכו של הדולר הקנדי השתווה גם הוא לדולר האמריקאי, לראשונה מאז אפריל, על רקע ההערכות כי הבנק הפדרלי בארה"ב ימשיך בתמריצים המוניטריים, שצפויים להוביל להמשך היחלשות הדולר.
הדולר האוסטרלי נמצא במגמת התחזקות מתמשכת, בזכות הריבית הגבוהה הנהוגה במדינה והצמיחה הכלכלית החזקה בהובלת מגזר המשאבים.
ביום שישי אמר בן ברננקי, יו"ר הבנק הפדרלי של ארה"ב, כי ייתכן שאין מנוס מתמריצים מונטריים נוספים. ברננקי אמר כי האינפלציה בארה"ב נמוכה מדי ושיעור האבטלה גבוה מדי. הערותיו תרמו להערכות כי הבנק הפדרלי ירכוש אג"ח ממשלתיות כדי לעודד את הצמיחה, צעד המכונה "הקלה כמותית".
הדולר האוסטרלי עלה ל-1.0004 דולר אמריקאי, וחצה לראשונה את הרף הפסיכולוגי שלו ציפו משקיעים ושחקנים בשוק מזה חודשים.
דברים שאמר יו"ר הבנק הפדרלי בן ברננקי ביום שישי סייעו לדחוף את הדולר האוסטרלי אל מעבר לנקודת השיוויון מול הדולר האמריקאי.
המטבע האוסטרלי היה המטבע הבינלאומי החזק ביותר מאז שצלחה אוסטרליה את המשבר הכלכלי העולמי מבלי להיקלע למיתון.
למעשה, כלכלתה רק הלכה והתחזקה, והמטבע המקומי זינק ב-66% מאז השפל שרשם באוקטובר 2008, של 0.6007 דולר אוסטרלי לדולר אמריקאי.
בשונה ממדינות אחרות שחוששות לגבי התחזקות מטבעותיהן מול הדולר האמריקאי, הבנק המרכזי של אוסטרליה מתייחס להתחזקות הדולר האוסטרלי כאל תוצאה טבעית של הסחר המשגשג של אוסטרליה במשאבים וככלי למלחמה באינפלציה.
צמיחת הסחר של אוסטרליה צפויה להימשך בשנים הקרובות, משום שהמדינה מוכרת סחורות רבות הנדרשות לתהליך העיור המהיר בסין ובהודו, כולל עפרות ברזל, פחם, אורניום, גז טבעי, חיטה וכותנה.
בתוך כך, הדולר הקנדי עלה ביום שישי לשיוויון מול הדולר האמריקאי, לראשונה מאז אפריל, על רקע החששות כי פעולות הבנק הפדרלי יפגעו בערכו של הדולר האמריקאי. ערכו של הדולר הקנדי נסגר ברמה של 1.0104 דולר קנדי לדולר אמריקאי ביום שישי בטורונטו. אנליסטים מעריכים כי הבנק המרכזי של קנדה ישאיר את הריבית על 1% בפגישה הבאה של קובעי המדיניות בבנק, ב-19 באוקטובר.
לראשונה: הדולר האוסטרלי השתווה לראשונה לדולר האמריקאי
סוכנויות הידיעות
16.10.2010 / 16:01
