וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

4.3 מיליון שקל שנתפסו בכליו של גרגורי לרנר הובלו לישראל

עמית בן-ארויה

17.10.2010 / 19:16

800 אלף יורו ו-90 אלף דולר הועברו מפראגוואי במזומן בעקבות מאמצי הפרקליטות וצו שנתן בית משפט מקומי



ארבע שנים של מאמץ מצד המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הסתיימו בהעברה במזומן של 800 אלף יורו ו-90 אלף דולר, השווים לכ-4.3 מיליון שקל, שנתפסו ב-2006 בכליו של העבריין גרגורי לרנר עם מעצרו בבירת פראגוואי אסונאסיון.



ב-2006 נעצר לרנר וברשותו נמצאו 1.08 מיליון יורו ו-180 אלף דולר במזומן. שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, ח'אלד כבוב, הרשיעו בעבירות שונות הקשורות לקבלה במרמה של 62 מיליון שקל מאזרחי ישראל, עולים מחבר המדינות. ביולי השנה נגזרו עליו 10 שנות מאסר בפועל.



במשך השנים נתקלה המדינה בקשיים רבים בהעברת הכסף לישראל לצורך פיצוי הקורבנות. לפני שבועות אחדים ניתן צו של בית משפט בפראגוואי המורה על העברתו בפועל של הכסף לישראל. ביום שישי שעבר, גם כתוצאה מעבודה של עורך דין מקומי, הועברו הכספים תחת אבטחה לישראל.



ממשרד המשפטים נמסר כי הסכום שהועבר הוא משמעותי אך מהווה פיצוי חלקי בלבד של הקורבנות.



עו"ד מנחם רובינשטיין שמייצג את לרנר מסר כי "ההתנהלות של המדינה בפרשת הניסיון להחזיר חלק מהכספים שנמצאו בחזקת לרנר היא לא התנהגות שיש להתגאות בה ולהשתבח בה אלא להפך. אם המדינה היתה חושפת את התנהגותה אני חושב שמישהו היה צריך להתחבא מבושה. הכספים יכולים היו להיות מוחזרים לפני שנתיים בערכם המלא ובצורה יעילה ורצינית יותר. הסכום שאמור היה להיות מוחזר היה 1.2 מיליון יורו ו-180 אלף דולר".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully