וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

BHP ביליטון וריו טינטו נסוגו מהצעתן להקים חברה משותפת לכריית ברזל ב-116 מיליארד דולר

רויטרס

18.10.2010 / 8:52

עם זאת, שתי החברות יחלקו תשתיות וישלבו את פעילויותיהן במערב אוסטרליה תחת הסכם עם הממשלה



bhp ביליטון וריו טינטו נסוגו כצפוי מהצעתן להקים חברה משותפת לכריית ברזל ב-116 מיליארד דולר על רקע התנגדות הרגולטורים, יצרני המתכת והמשקיעים הגדולים - 16 חודשים לאחר שנחשפה התוכנית.



ריו ו-bhp, חברות כריית הברזל השנייה והשלישית בגודלן בעולם, טענו כי העסקה לשילוב פעילויותיהן במערב אוסטרליה היא חיונית, ותאפשר להן לחסוך עלויות של יותר מ-10 מיליארד דולר.



"כישלון היוזמה המשותפת הוא קצת יותר חיובי עבור ריו מאשר עבור bhp, משום שיש לה חלופות אחרות לתשתית, אך חשוב לזכור כי מדובר במהלך שלילי עבור שתי החברות", אמר בן ליונס, אנליסט ב-ati אסט מנג'מנט.



עם זאת, שתי החברות עשויות לחלוק תשתיות ולשלב את פעילויות כריית הברזל שלהן במערב אוסטרליה, תחת הסכם שהושג באחרונה מול ממשלת אוסטרליה, שעשוי להניב לפחות מחצית משיעור החיסכון בעלויות שהיה מושג תחת התכנית המקורית.



ההחלטה להכריז על ביטול המיזם המשותף הייתה צפויה לאחר שרגולטורים באירופה וביפן הודיעו בשבוע שעבר כי יתנגדו לעסקה. בתגובה לפרסום הביטול, יורדת מניית bhp ב-1.1%, מניית ריו טינטו מוסיפה 0.2%.



"ערכן הכולל של הסינרגיות שהיו נוצרות כתוצאה מהיוזמה המשותפת הוא משהו שהיה כדאי להילחם עבורו", אמר מנכ"ל ריו טינטו, טום אלבניס, בהודעה לעיתונות.



"שתי החברות עבדו קשה ביחד ב-16 החודשים האחרונים ברוח חיובית כדי להראות את היתרונות הפרו-תחרותיים של היוזמה המשותפת ואני מאוכזב שבסופו של דבר הרגולטורים לא הסכימו איתנו", הוא הוסיף.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully