איגוד תעשיות מחפשי הנפט והגז בישראל קורם עור וגידים. הבוקר הודיע איגוד לשכות המסחר, שבמסגרתו הוקם הגוף החדש, כי אתמול נבחר אורי אלדובי מהזדמנות ישראלית ליו"ר האיגוד. בנוסף, נבחרו כחברי הנהלה יוסי אבו מ, ליגד רוטלוי מ וביני זומר מנובל אנרג'י - כולם שותפים בקידוח לווייתן.
היו"ר הנכנס צפוי לנהל את מאבקי השותפויות והחברות בתחום החם ביותר בבורסה מול הרגולטורים שהתעוררו באחרונה - ועדת ששינסקי שדנה בשינוי אחוזי התמלוגים שישלמו השותפויות למדינה מרווחי גז או נפט, משרד התשתיות שהקפיא אישור עסקות במגזר עד להנהגת כללים חדשים והרשות לניירות ערך שמעוניינת לקבוע חוקי דיווח נוקשים.
באיגוד, שקיים את ישיבתו הראשונה בשבוע שעבר, חברות 19 חברות מתחום חיפושי הגז והנפט: נובל אנרג'י, , אבנר חיפושי נפט, , רציו, , הכשרת הישוב עמנואל אנרגיה, אי.די.בי, גלוב אקספלוריישן, אלון חיפושי גז, acc, לפידות, גבעות עולם, זרח, פלאג'יק, מודיעין אנרגיה, אדירה, iei וציון חיפושי נפט.
אלדובי, המשמש גם כמנכ"ל בית ההשקעות הלמן-אלדובי, אמר כי "ישראל ניצבת בפני אתגרים גדולים בכל הקשור בהפקת גז ונפט כחול ולבן ובכלל זה פיתוח תשתיות ויצירת מקומות עבודה בתעשייה החדשה המתפתחת. אין לי ספק כי שיתוף פעולה של כל החברות הפועלות בתחום ושל הרגולציה יצעידו את ישראל לעתיד כלכלי שטרם היה עד כה".
אורי אלדובי נבחר ליו"ר איגוד מחפשי הגז והנפט
ליאור זנו
18.10.2010 / 12:35
