וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גוגל מכינה את התשובה לפייסבוק: "אני לא רוצה להתרברב - אבל יש לנו משהו בקנה"

איילה צורף

18.10.2010 / 19:29

אודי מנבר, הישראלי הבכיר ביותר בענקית החיפוש, רומז על הכפלת מרכז הפיתוח של גוגל בישראל



"אני בהחלט עוקב אחרי החיבור בין מיקרוסופט ופייסבוק", אומר אודי מנבר, סגן נשיא גוגל לחיפוש, מי שנכנס לאחד מתפקידי המפתח החשובים של החברה - החיפוש - התחום שהאחראי על 95% מהכנסות החברה. "כולנו בגוגל חושבים שהחיפוש, בהקשר החברתי שלו הוא חשוב. חשוב שחיפוש ידע לתת תוצאות אישיות שיהיו קשורות לגולש. חיפוש אישי זה נושא שהתחלנו לטפל בו כבר לפני שנים וכבר היום אנחנו רואים בגוגל גם תוצאות שקשורות לגולש עצמו. היום נוצר בגוגל מצב שבו אותה שאילתא, באותה שפה, תניב תוצאות אחרות, בגלל שמי ששאל אותה הוא אדם שונה, שנמצא במיקום גיאוגרפי שונה בעולם. המטרה שלנו היא להפוך את התוצאות ליותר רלוונטיות לפי מה שאנחנו יודעים שמעניין את הגולש".



השבוע האחרון, השבוע הראשון של מנבר בתפקידו החדש, זימן לו קבלת פנים לא סימפטית: פייסבוק ומיקרוסופט - יריבותיה הגדולות של גוגל - הודיעו על חיבור בינג, מנוע החיפוש של מיקרוסופט, למערך החיפוש של פייסבוק. בכך למעשה מקבל בינג יתרון גדול על פני גוגל, שחלק גדול מהמתרחש בפייסבוק סגור בפניו.



לשאלת themarker האם הוא מוטרד מהחיבור בין בינג ומיקרוסופט, עונה מנבר: "אני לא יכול לספר לכם דברים שעדין לא הודענו עליהם בתחום זה. אני לא רוצה להתרברב על דברים שעדין לא עשינו".



ועדיין, פייסבוק, הרשת החברתית הגדולה בעולם, חסומה בפניכם. גוגל לא יכול לסרוק אותה. כמה זה מטריד אתכם?



"אין ספק שכשיש משהו סגור בפני גוגל, זה פחות טוב, ולמרות זאת, זה שפייסבוק חסומה בפנינו לא פוגע בתוצאות החיפוש שלנו. רוב הדברים שקורים בפייסבוק קורים במקביל בעוד מקומות בעולם".



מנבר, הישראלי הבכיר ביותר בגוגל, הצטרף לגוגל ב-2006 ובתפקידו האחרון שימש כסגן נשיא תחום הנדסת תוכנה בחברה. טרם הצטרפותו לגוגל שימש מנבר כמנהל חטיבת החיפוש של אמזון ומילא תפקידים בכירים ביאהו.



מנבר נשאל האם הוא צופה שינוי רדיקלי בעולם מנועי החיפוש, או החיפוש יראה זהה בשנים הקרובות? "החיפוש השתנה הרבה מאד בעשור האחרון. להגיד שלא חל שינוי במנועי החיפוש זה כמו להגיד שלא חל שינוי בעולם הטיסה במהלך העשורים הללו. גוגל אינסטנט (שמציג תוצאות כבר בזמן הקלדת הטקסט - א.צ) מאפשר חיפוש הרבה יותר מהיר. אנחנו כמעט דתיים כשזה מגיע לחשיבות המהירות בקבלת תוצאות החיפוש".



האם בעתיד נוכל לשאול שאלות בצורה אחרת, טבעית יותר, כמו שאלות שאנחנו שואלים בשיחה בין אנשים, נשאל מנבר וענה: "כבר היום ניתן לשאול בגוגל שאלות בניסוח טבעי. בעברית זה אמנם עובד פחות טוב מאשר באנגלית, אבל זה הולך ומשתפר. בעתיד יהיו הרבה דרכים למצוא את תוצאות החיפוש: לדבר למחשב, להראות למחשב תמונה של הדבר הזה שאנחנו מחפשים, או להזיז משהו על המסך, כדי לכוון את גוגל לכיוון שאתה רוצה למצוא. כבר היום יש לנו כלי שנקרא 'גוגל גוגלס' שמאפשר לגולש לצלם משהו בטלפון הסלולרי, והמחשב יגיד לך משהו. חלק גדול מזה קיים כבר היום בלי שרוב האנשים יודעים מזה".



בשנה האחרונה, בניסיון להילחם בפייסבוק, שמה גוגל יותר ויותר דגש על תוצאות חיפוש בזמן אמת, על מידע שזורם לרשת באותן דקות. לדברי מנבר, שימת הדגש על תוצאות חיפוש בזמן אמת, אינו פוגע בתוצאות הארכיון שמציג מנוע החיפוש: "חיפוש בזמן אמת לא אומר לקחת דברים שקורים עכשיו ולשים אותם תמיד בראש העמוד. הדבר הנכון הוא למצוא את המינון בין מה שקורה עכשיו למה שקרה בעבר. יכול להיות שבבוקר יש מידע שמעניין אותך כגולש, אבל בערב הוא כבר לא רלוונטי לך. אנחנו צריכים לדאוג שכל פעם שהגולש שואל את השאלה אנחנו נדע האם אתה מתכוון למשהו שקרה בחמש הדקות האחרונות, כמו רעידת אדמה שהרגע התרחשה, אז נדע שהוא מתכוון למשהו שקרה בעבר".



בהתייחסו לקבוצת הפיתוח בישראל, שאחראית לחלק גדול ממוצרי החיפוש של גוגל בעולם, רמז מנבר על הרחבת הפעילות: "אני מאד מרוצה מקבוצת הפיתוח בישראל, ואני מקווה מאד שהיא תכפיל את גודלה".



מנבר, שנולד בקריית חיים אך בילה את 30 שנותיו האחרונות בארה"ב, מונה לפני כשבוע כמחליפה של מאריסה מאייר כאחראי תחום חוויית המשתמש בגוגל.



מאייר, אחת הדמויות הבולטות בגוגל העולמית, שזוכה לסיקור תכוף בתקשורת הבינלאומית, תכהן מעתה כאחראית על ניהול שירותי המיקום והעסקים המקומיים בחברה. בנוסף, מונתה מאייר לוועדה המייעצת של החברה והיא תהפוך לחברה הצעירה ביותר מבין 12 מקבלי ההחלטות הבכירים של ענקית האינטרנט.



מאייר ידועה כאשת שיווק, והיתה במידה רבה הפנים של גוגל בשנים האחרונות. האם אתה תבצע את התפקיד אחרת ממנה? "קודם כל, אני לא נראה כמוה", הוא מחייך. "אני אמלא את התפקיד אחרת ממנה. אני מהנדס במקורי, רוב העבודה שלי היא בתחום ההנדסה. גוגל מושתת על הנדסה. העיקר הוא איך לשלב את ההנדסה לטובת המשתמשים".



מנבר מציג נתון מעניין אודות מנוע החיפוש של גוגל: לדבריו, כ-20% מהשאילתות שגוגל מקבלת ביום הן שאלות חדשות לגמרי, שאלות שמנוע החיפוש פוגש בפעם הראשונה. "אנחנו צריכים להתמודד עם שאילתות שמעולם לא נתקלנו בהן. זה קשה להבין עד כמה זו בעיה שקשה להתמודד איתה".



"פרטיות זה נושא קשה שמטריד אותנו. זה נושא שמעסיק אותנו. לנהל את זה, זה הרבה יותר קשה ממה שנדמה, כי קשה לדעת איך אנשים משתמשים במידע שאתה נותן להם. האמון של המשתמשים שלנו זה מה שגורם לנו להצליח. אם לא נשמור על זה שום דבר לא חשוב", אמר מנבר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully