בכירים רבים מהמשק הישראלי הגיעו אתמול בבוקר לבורסה לניירות ערך בניו יורק, שבה נערך יום ישראל. שרי אריסון, בעלת השליטה בקבוצת אריסון, היתה אמורה לפתוח את המסחר בבורסה, אך למרבה ההפתעה מי שבסופו של דבר פתחו את המסחר היו נציגי חברת tal education group הסינית, בעקבות גיוס של 120 מיליון דולר שביצעה.
בנאומה אמרה אריסון: "כאמריקאית שנולדה וגדלה בארה"ב, ואשר בוחרת לחיות את חיי ולנהל את עסקי ופעילותי הפילנתרופית בישראל, אני מאמינה כי המשק הישראלי ימשיך לצמוח ולמשוך משקיעים זרים, בהתבסס על הפוטנציאל העצום והיתרון היחסי שלו".
בין הנוכחים בבורסה בניו יורק היו גם שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר; מנכ"ל משרד התמ"ת, שרון קדמי; יו"ר שטראוס, עפרה שטראוס; מנכ"ל אריסון השקעות, אפרת פלד; יו"ר בנק הפועלים, יאיר סרוסי, ומנכ"ל הבנק, ציון קינן.
בן אליעזר אמר: "הבורסה בניו יורק מסמלת את חשיבות הקשר המסחרי הקיים בין ישראל וארה"ב". לפני שנשאה דברים אמרה שטראוס לנוכחים: "לצערי הקפה ששתיתם כאן הוא לא שלנו, אבל אני מקווה שאתם בכל זאת מרגישים מלאי מרץ לקראת היום". לאחר מכן הסבירה על החומוס הישראלי, ציינה כי הוא המפתח לחדירת החברה לשוק האמריקאי והתעניינה לדעת כמה מהמאזינים לה ניסו חומוס בחייהם.
הערב תעניק הליגה לידידות אמריקה-ישראל תואר כבוד ופרס לאריסון על תרומתה ופועלה לקידום היחסים הכלכליים בין שתי המדינות. הנשיא לשעבר, ביל קלינטון, שלח לאריסון ברכה מצולמת. "שרי, הערב כולנו חולקים לך כבוד", אמר קלינטון בדברי ברכתו. "מפעלך הטביע חותם עמוק וחיובי על העולם, ונגע בחיי בני אדם בכל מקום. תודה על כל מה שאת ממשיכה לעשות. את ראויה לפרס זה".
הסינים גנבו לאריסון את ההצגה
אתי אפללו
21.10.2010 / 6:57