ב חושבים שמערכת מחשוב הענן החדשה של אינה באמת מחדשת דבר, לפי הבלוג "ביזנס אינסיידר". נשיא החטיבה העסקית של גוגל, דייב ג'ירארד, אמר לכתב "ביזנס אינסיידר" מאט רוזוף כי אופיס 365 שמיקרוסופט חשפה השבוע אינה יותר משינויים קלים של אותם שירותים מקוונים ותוכנות, ארוזים תחת שם חדש.
"זה פשוט פיליבסטר אחד גדול", אמר ג'ירארד ל"ביזנס אינסיידר", מנקודת המבט של מיקרוסופט, הם מצליחים לשמור על הלקוחות בדיוק במקום בו הם נמצאים, וזו האסטרטגיה האמיתית שלהם". לדבריו, הזכייה של מיקרוסופט במכרז של עיריית ניו יורק, אינה זכייה תחרותית, כיוון שגוגל לא הוזמנה להשתתף במכרז, ולמעשה, עיריית ניו יורק פשוט הוסיפה את האפשרות להשתמש בשירותי מיחשוב ענן של מיקרוסופט כחלק מחידוש חוזה תוכנה.
גוגל נכנסה בשנים האחרונות לתחרות מול מיקרוסופט בתחומי הדגל של ענקית התוכנה - מערכות הפעלה ותוכנות משרדיות. בתחום התוכנות המשרדיות, מציעה גוגל את google apps, מערך יישומים הכולל מסמכים, גיליונות אלקטרוניים, יומן פגישות, דואר אלקטרוני, וכדומה. השירותים של גוגל מבוססי אינטרנט, וכל המסמכים נשמרים למעשה בשרתי גוגל אפשרות המכונה מחשוב עננים, ומאפשרת למקבלי השירות לחסוך את עלויות אחזקת שרתים בעצמם. מיקרוסופט, ששירותי אופיס שלה פועלים בצורה מקומית באופן מסורתי, נכנסה אף היא לתחום זה באחרונה.
גוגל על מיחשוב הענן של מיקרוסופט: "זה פיליבסטר אחד גדול"
סוכנויות הידיעות
21.10.2010 / 16:53