וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמזון עלתה על התחזיות הודות לזינוק במכירות מוצרי אלקטרוניקה; עלייה של 16% ברווחים

סוכנויות הידיעות

21.10.2010 / 22:19

קמעונית האינטרנט ופייסבוק הודיעו על הקמת קרן הון סיכון של 250 מיליון דולר להשקעות ברשתות חברתיות



, קמעונית האינטרנט הגדולה בעולם, דיווחה היום על רווח והכנסות רבעוניים גבוהים מהצפוי הודות לצמיחה במכירות של מוצרי אלקטרוניקה ומדיה, ובכלל זה קורא הספרים האלקטרוני קינדל.



אמזון - חנות כלבו וירטואלית המוכרת מגוון עצום של מוצרים, החל בספרים וכתבי עת, דרך מזון לבעלי חיים ומצלמות, וכלה בחלקי רכב וכלי נגינה - רשמה ברבעון השלישי של השנה רווח נקי של 231 מיליון דולר, או 51 סנט למניה, לעומת רווח של 199 מיליון דולר, או 45 סנט למניה, בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. תחזית האנליסטים היתה לרווח של 47 סנט למניה.







בשורה העליונה, רשמה החברה הכנסות רבעוניות של 7.56 מיליארד דולר, צמיחה של 39% לעומת התקופה המקבילה, ומעל לתחזית האנליסטים למכירות של 7.35 מיליארד דולר. בחודש יולי, העריכה אמזון כי מכירותיה ברבעון השלישי יהיו בטווח של 6.9-7.6 מיליארד דולר. במבט קדימה, העריכה אמזון היום כי תרשום ברבעון הנוכחי הכנסות של 12-13.3 מיליארד דולר.



מכירות מוצרי האלקטרוניקה של אמזון זינקו ברבעון השלישי ב-68%, והסתכמו ב-3.97 מיליארד דולר. מכירות מוצרי המדיה גדלו ב-14% ל-3.35 מיליארד דלר. אמזון אינה נוהגת לפרסם בנפרד נתונים על מכירות קורא הספרים האלקטרוני קינדל.



"מדי שנה במהלך 15 השנים האחרונות פעלנו לשפר את אותם דברים שחשובים ללקוחות, ושנה זו לא היתה שונה מקודמותיה", אמר ייסד ומנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס, בעת פרסום הדו"חות. "בעונת החגים הקרובה יהיו לנו את המחירים הטובים ביותר, את המבחר הגדול ביותר, את המלאי הגדול ביותר, ואת האספקה המהירה ביותר בתולדותינו", הוסיף.



מניית אמזון יורדת ב-0.6% במסחר לאחר הסגירה, אחרי שסיימה את שעות המסחר הרגילות בוול סטריט בעלייה של כ-3.5%.



מאז הושק קינדל ב-2007, הפך קורא הספרים האלקטרוני (e-reader) לאחת מההצלחות הגדולות של אמזון, ובעונת החגים של שנה שעברה בארה"ב הפך לפריט המתנה הנמכר ביותר בתולדות אמזון. יתר על כן, בעונת החגים של שנה שעברה מכרה אמזון באתר האינטרנט שלה יותר ספרים דיגיטליים מאשר ספרים רגילים.



עם זאת, מאז חודש אפריל השנה, עם הגעתו למדפי החנויות בארה"ב של מחשב הלוח החדש של אפל, אייפד - אשר אחד מייעודיו העיקריים הוא כקורא ספרים אלקטרוני - גברו החששות מפני פגיעה במכירות קינדל.



מוקדם יותר היום הודיעו מספר חברות, בהן אמזון, פייסבוק וקומקסט, על השקעה חדשה בסך 250 מיליון דולר בקרן הון סיכון שתתמקד בחברות סטראט-אפ בתחום הרשתות החברתיות. "הקרן החברתית" (s fund) תנוהל על ידי חברת ההון סיכון מעמק הסיליקון, קליינר פרקינס קולפילד אנד ביירס, אשר השקיע בשלב מוקדם בחברות דוגמת אמזון וזינגה. באירוע לתקשורת שנערך היום במטה של פייסבוק בקליפורניה, אמר ג'ון דור - שותף בקליינר פרקינס - כי הקרן ביצעה עד כה השקעה אחת, בחברת התוכנה לניהול קשרים cafebots.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully