וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסיקה נגד מנכ"ל AIG לשעבר הנק גרינברג בגין מעורבות בהסתרת הפסדי AIG

רויטרס

23.10.2010 / 16:09

בית המשפט קבע כי גרינברג השתמש בעסקות ביטוח משנה כדי להסוות את ההפסדים מהמשקיעים



שופט בניו יורק פסק כי מנכ"ל aig לשעבר, מוריס "הנק" גרינברג, נושא באחריות חוקית לנזקים שנגרמו בעסקת ביטוח-משנה שלטענת התובע הכללי של ניו יורק, אנדרו קואמו, סייעה להסוות את הפסדי ענקית הביטוח.







שופט בית המשפט העליון בניו יורק צ'רלס רמוס פסק כי גם סמנכ"ל הכספים לשעבר בחברה, האוורד סמית, נושא באחריות חוקית לעסקה, שהיתה קשורה לחברת קפקו ריאינשורנס. בחברה נעשה שימוש, כמו כן, בהסתרת הפסדים של יותר מ-200 מיליון דולר מתוכנית ביטוח רכב.



הפסיקה שניתנה ביום חמישי הינה מכה קשה לגרינברג, 85, שמאז 2005 מתגונן בתביעה שהוגשה בידי אליוט שפיצר, קודמו של קואמו בתפקיד התובע הכללי. קואמו האשים את גרינברג ואת סמית בכך שסייעו ליצור את העסקות שהסתירו את ההפסדים.



בפסיקה שניתנה ביום חמישי, קבע השופט כי העדויות "מבססות את יעדיהם של הנאשמים כי לא השתמשו בעסקות קפקו לשיפור נכסי aig, אלא על מנת להסתיר מהמשקיעים את הפסדי החתמות".



השופט טען גם כי העדויות ממחישות את "הקשר של שני הנאשמים להיבטים בלתי הולמים של עסקות ג'ן רה", אך פסק כי עדיין מוקדם מדי להטיל על גרינברג אחריות אישית "לנוכח הכחשותיו הגורפות", וכי ישנן סוגיות פתוחות גם לגבי מעורבותו של סמית.



שני הנאשמים הודיעו כי יערערו על הפסיקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully