"בריטניה עושה משהו בלתי שפוי לחלוטין", כך אמר ג'ון טיילור, מייסד חברת המסחר במט"ח fxconcepts לעיתון הבריטי "סאנדיי טלגרף". טיילור התייחס בדבריו לתוכנית הקיצוצים מרחיקת הלכת של ממשלת בריטניה, שכוללת הקטנה של 81 מיליארד ליש"ט בהוצאותיה בארבע השנים הקרובות.
טיילור, 67, הוא אחד מסוחרי המט"ח הוותיקים ביותר בעולם. הוא מעריך כי בעקבות הקיצוצים תיפול הליש"ט ל-1.40 דולר השנה, לאחר שקבעה שפל של 1.43 דולר במאי. הבנק המרכזי של בריטניה קיבל בברכה את חולשת הליש"ט מאז פרץ המשבר הפיננסי ב-2008. חולשת הליש"ט מסייעת לעידוד היצוא מבריטניה.
לביקורת על מדיניות הקיצוצים הצטרף ביום ראשון כריסטופר פיסרידס, חתן פרס נובל לכלכלה, שאמר כי שר האוצר ג'ורג' אוסבורן הפריז בכוונה בתיאור הסיכון למשבר חובות נוסח יוון כנימוק לקיצוצים החדים בתקציב.
אחד מסוחרי המט"ח הוותיקים בעולם: הליש"ט תצנח בעקבות קיצוצי התקציב
סוכנויות הידיעות
24.10.2010 / 12:17