מחריפה התחרות לספרד וממנה לצפון אמריקה: חברת התעופה איבריה תוסיף 4 טיסות לשבוע, בקו נתב"ג - מדריד, החל מה-1 בדצמבר - כך נודע היום (ג') ל-themarker.
מדובר במהלך לא שיגרתי של הוספת טיסות דווקא החל מעונת החורף, אז בדרך כלל חברות התעופה מצמצמות את מספר טיסותיהן השבועיות, לעומת עונת הקיץ. חברת התעופה הספרדית מפעילה כיום שתי טיסות ליום בקו נתב"ג - מדריד (14 טיסות לשבוע) ועוד טיסה אחת ליום בקו לברצלונה. איבריה תמשיך בהפעלת הקו במתכונת החדשה גם בעונת האביב והקיץ.
בענף התעופה העריכו היום, כי הוספת הטיסות בקו מישראל ואיליה הוא חלק ממהלך שיתוף הפעולה החדש בין איבריה, אמריקן איירליינס ובריטיש איירוויס. החברה הספרדית צפויה להתמזג בסוף השנה עם חברת התעופה הבריטית ולשתף פעולה עם חברת התעופה האמריקאית. הטיסות הנוספת בקו מנתב"ג אמורות, ככל הנראה, ליצור אפשרויות בחירה נוספות לקהל הנוסעים מישראל להמשך ממדריד לצפון אמריקה.
במקביל, יצאה חברת איבריה השבוע במסע שיווק ופרסום חדש של מחלקת העסקים, כמוצר חדש בטיסותיה בקו לישראל וממנה.
על פי נתוני רשות שדות התעופה (רש"ת), הטיסה איבריה למן תחילת השנה, כ-131 אלף נוסעים בקו מישראל לספרד וממנה - גידול של 8.45% לעומת מספר הנוסעים שטסו בינואר-ספטמבר 2009.
למרות עונת החורף: איבריה תוסיף 4 טיסות בשבוע בקו ישראל-ספרד
זוהר בלומנקרנץ
26.10.2010 / 12:24