מעלות מורידה דירוג לאלון רבוע כחול, וחברת הבת שלה, , מ-a+ ל-a- עם אופק יציב, וכמו כן מעלות מוציאה את רבוע כחול מרשימת creditwatch עם השלכות שליליות.
על פי סיקור החברה, במהלך השנה האחרונה, רמת הסיכון הפיננסי שלה עלה לאחר המיזוג עם דור אלון, ותשלומי דיבידנד שחילקה החברה בסך 800 מיליון שקל. לבקשת החברה, מעלות ומידרוג מפסיקות את המעקב אחר דירוג התחייבויותיה.
למרות העלייה בסיכון הפיננסי במעלות מדגישים כי רבוע כחול שומרת על מיקום טוב בשוק המזון התחרותי בישראל. נזילות החברה מוגדרת כסבירה, כאשר נכון לסוף יוני, כמות המזומנים של החברה עומדת על 694 מיליון שקל, אשר מכסה את האשראי לטווח קצר. עם זאת, היחסים הפיננסים של החברה מציגים חולשה, הנובעים בין היתר מהתחרותיות ההולכת וגוברת בענף המזון, וכן מהשקעות אסטרטגיות של החברה.
מעלות מורידה שני דירוגים לרבוע כחול על רקע עלייה בסיכון הפיננסי
יעל פטר
27.10.2010 / 11:45