בחירתו של וורן באפט למנות את טוד קומבס - מנהל קרן גידור מקונטיקט - לפקח על השקעותיה של ברקשייר התאווי לאחר שבאפט עצמו יפרוש מניהול החברה מוכיחה את רצונו של באפט לשכור לתפקיד אדם שידע לצמצם הפסדים במקרה של ירידות בשווקים, כך העריכה בלומברג, אשר הוסיפה וציינה כי באפט חיפש מישהו שידע "לשחק טוב בהגנה".
"באפט לא מחפש סטארים מרגשים", כך אמר וידאק רדונג'יק מחברת הייעוץ בריל לבלומברג, והוסיף: "הוא בחר מישהו בעל פרופיל נמוך שיש לו את היכולת לסייע לשמור על ההון. קומבס הצליח לנווט בתקופת המשבר של 2008, בעוד מנהלי קרנות אחרים נכשלו".
קומבס בן ה-39, המנהל קרן בעלת נכסים בשווי 400 מיליון דולר בקרן קאסל, הפסיד 5.7% משווי הנכסים ב-2008. לשם השוואה, התעשייה כולה הפסידה 19% באותה השנה, לפי הדג' פאנד ריסרץ'.
וורן באפט, המשקיע המיליארדר, נקט צעד נוסף לקראת השלמת תוכנית הירושה של תפקידיו בענקית ההשקעות ברקשייר התאווי למקרה שיפרוש או יילך לעולמו - כך דיווחה בלומברג. באפט הודיע כי מנהל קרן גידור מקונטיקט שלו ניסיון בחברות ביטוח ינהל חלק נכבד מתיק ההשקעות של ברקשייר התאווי כשבאפט יפרוש מתפקידו.
בינתיים, יהפוך טוד קומבס בן ה-39 למנהל השקעות בברקשייר, כך דיווחה ברקשייר. קומבס מנהל כספים בשווי 400 מיליון דולר באמצעות השקעה במניות שירותים פיננסים בעבור חברת קאסל פוינט קפיטל בקונטיקט.
באפט בן ה-80 הוא יו"ר ומנכ"ל ענקית ההשקעות האמריקאית. בימים אלה מחפשת החברה מועמדים להחליף את באפט בתפקידיו בחברה. באפט הודיע כי תפקידיו יחולקו בין לפחות שלושה אנשים כאשר יפרוש מתפקידו או ילך לעולמו. מנכ"ל אשר יפקח על למעלה מ-70% מהחטיבות האופרטיביות שהורכבו על ידי באפט. מנהל או מספר מנהלי השקעות ימונו כדי להמשיך ולנהל את תיק ההשקעות של ברקשייר.
בלומברג: מינויו של טוד קומבס ליורש בברקשייר מדגיש את רצונו של באפט בשחקן הגנתי
סוכנויות הידיעות
27.10.2010 / 14:05