>> בעל מניות בדיזנהויז יוניתורס, חברה בת של אי.די.בי תיירות ובין אחזקותיה המרכזיות, הגיש שלשום תלונה לרשות ניירות ערך, בבקשה לדרוש מאי.די.בי פיתוח לדווח לציבור באופן מדויק על תנאי ההסכם בינה לקרן סקיי ולהציגו לציבור.
לטענתו, בדו"ח שהגישה אי.די.בי פיתוח ביולי בנוגע לעסקה עם קרן סקיי, הודיעה החברה: "קרן סקיי ואי.די.בי פיתוח ישקיעו באי.די.בי תיירות סכום של 45 מיליון דולר, שישמשו לפיתוח עסקי אי.די.בי תיירות ולמימונם. לפי ההסכם, תשקיע קרן סקיי 15 מיליון דולר באג"ח להמרה לתקופה של שלוש שנים".
לטענת מגיש התלונה, המיוצג בידי עו"ד אסף ברם ממשרד מרם, דחוח ושות', דו"ח זה חסר - שכן לא מצוין בו מתי תבוצע ההשקעה של קרן סקיי, מהם התנאים הכלכליים של ההמרה, מהם התנאים המשפטיים של ההמרה, באם תבוצע המרה, וכן מה יהיה שיעור האחזקה של קרן סקיי באי.די.בי תיירות. "אלה רק חלק מהשאלות המהותיות שהדיווח האמור לוקה בהיעדר מענה להן", נכתב בתלונה.
בנוסף להיותו חסר, נטען בתלונה, הדיווח אינו משקף נאמנה את העסקה שבוצעה בפועל. בעוד בעל אג"ח הוא בגדר מלווה, שזכאי לקבל את השקעתו בתום התקופה, בתוספת ריבית או להמירה בתנאים שנקבעו באיגרת, קרן סקיי מציגה עצמה כ"משקיעה ושותפה" באי.די.בי תיירות.
כחיזוק לטענה מובא ציטוט ממכתב ששלח בספטמבר השנה דוד קמיניץ, בכיר בקרן סקיי, לעובדי דיזנהאוז-יוניטורס: "בימים אלה אנחנו מובילים מהלכים חשובים באי.די.בי תיירות... כפי שכולכם יודעים, המהלך המרכזי הראשון הוא כניסתה של קרן סקיי כמשקיעה ושותפה באי.די.בי תיירות...".
בתלונה מתבקשת רשות ניירות ערך, חוץ מדרישה מאי.די.בי פיתוח לדיווח מלא על תנאי העסקה, גם לדרוש הבהרה לגבי מעמדה של קרן סקיי: האם הקרן, המציגה את עצמה כשותפים והבעלים באי.די.בי תיירות אכן משמשת ככזאת, או שמא היא רק נושה של החברה שלוותה ממנה כספים תמורת אג"ח להמרה, כפי שמציגה זאת אי.די.בי פיתוח.
לפי ההסכם בין השתיים, השתיים ישקיעו במשותף 45 מיליון דולר באי.די.בי תיירות. סקיי תשקיע 15 מיליון דולר באג"ח להמרה. על פי הערכות, תוכל סקיי להמיר את האיגרות ל-25% מהונה של אי.די.בי תיירות. אי.די.בי תערוב לפירעון האיגרות, ותאפשר לצבי יוכמן, מנכ"ל סקיי הידוע בשוק ההון כמבריא חברות, לשמש יו"ר משותף באי.די.בי תיירות.
לסיכום, מתבקשת הרשות כי אם יימצא שמי מהמעורבים חרג מהוראות הדין יש "למצות את כל ההליכים המשפטיים והסנקציות הקבועות בחוק".
מרשות ניירות ערך סירבו להגיב לידיעה.
מאי.די.בי נמסר בתגובה: "העסקה עם קרן סקיי דווחה בהרחבה על ידי אי.די.בי פיתוח ואתה מופנה לדיווחי החברה, הן בדיווח מיידי והן בביאור לדו"ח הכספי לרבעון השני, הכוללים את כל המידע הנדרש. בהתייחס למכתבו של דוד קמיניץ לעובדי דיזנהויז-יוניתורס, קרן סקיי אכן השקיעה באג"ח להמרה באי.די.בי תיירות והיא אכן שותפה לניהול אי.די.בי תיירות - הכל כפי שדווח. אתה מתבקש לנהוג זהירות רבה במתן ביטוי לתלונה קנטרנית ושקרית של בעלי אינטרסים".
בעל מניות בדיזנהויז דורש מאי.די.בי תיירות לחשוף את ההסכם עם סקיי
מאת עידו סולומון
28.10.2010 / 7:04