וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לראשונה בהונג קונג: הממשלה קבעה שכר מינימום - 3.61 דולר לשעה

סוכנויות הידיעות

10.11.2010 / 19:23

חוק שכר המינימום, אשר עדיין זקוק לאישור המחוקקים, צפוי להביא לעלייה בשכרם של יותר מ-300 אלף עובדים



ממשלת הונג קונג קבעה לראשונה את שכר המינימום ברמה של 28 דולר הונג קונגי (3.61 דולר), וזאת במטרה לצמצם את הפערים בין העשירים לעניים.



שכר המינימום ייכנס לתוקפו החל מ-1 במאי 2011, במידה והמחוקקים בהונג קונג יאשרו את החוק, אמר מתיו צ'ונג, שר העבודה של הונג קונג. לדבריו, כתוצאה מהחוק צפוי לעלות שכרם של 314,600 עובדים.



הפער בין העשירים לעניים בעיר הוא הגדול ביותר באסיה. "עבור חלק מהחברות זה עלול להיות גבוה מדי, ונצטרך לבדוק האם הם יוכלו להעלות את מחירי המוצרים כך שניתן יהיה לממן את שכר המינימום ולשמור על רווחיות החברה", אמר ריימונד סו, פרופסור למנהל עסקים במכללת הנג סנג בהונג קונג, לבלומברג.



מספר התושבים החיים בעוני עלה לשיא של 1.26 מיליון, או 18.1% מהאוכלוסיה בהונג קונג, במחצית הראשונה של 2010, על פי נתוני מועצת הרווחה של הונג קונג, גוף המייעץ לממשלה.



על אף התקדים שבקביעת שכר המינימום, נשמעות טענות על כך שהוא נמוך מדי. "אני מאוכזב מהרמה הנמוכה של שכר המינימום", אמר ליונג צ'ונג, חבר המועצה המחוקקת של הונג קונג, אשר קרא לקבוע את שכר המינימום ברמה של 33 דולר הונג קונגי. "לפני שאחליט האם להצביע בעד ההצעה, אנהל משא ומתן עם הממשלה ואדרוש שיעלו את הרף לרמה סבירה יותר".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully