וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המשבר באירלנד מחריף: התשואה על האג"ח הממשלתיות האיריות מזנקת לראשונה מעל 8%

סוכנויות הידיעות

10.11.2010 / 19:22

הגירעון באירלנד, 32% מהתמ"ג אם לוקחים בחשבון את עלויות הצלת המגזר הבנקאי, הוא הגבוה באירופה



התשואה על האג"ח הממשלתיות של אירלנד ל-10 שנים מזנקת כעת מעל לרמה של 8%, לראשונה מאז השקת היורו לפני 11 שנים, בעקבות חששותיהם הגוברים של המשקיעים כי המדינה תיאלץ לבקש בקרוב חילוץ מהאיחוד האירופי בשל הסלמה במצבה הכלכלי.



התשואה על האג"ח האיריות ל-10 שנים עולה כעת ל-8.55%, רמתה הגבוהה ביותר מאז השקת היורו ב-1999. בשבועות האחרונים גברו ההערכות בשוק האג"ח כי אירלנד תיאלץ לבקש בקרוב סיוע מקרן החירום של האיחוד האירופי, בסך 750 מיליארד יורו (טריליון דולר), שהוקמה במאי בעקבות משבר החובות ביוון. בעוד שאירלנד מחזיקה במספיק מזומן כדי למנוע מצב בו תזדקק לחילוץ מיידי, עד אמצע 2011 היא עשויה להזדקק למימון אם לא תצליח לגייס הון בשוק האג"ח.




התשואה על האג"ח הממשלתיות האיריות עלתה בחדות מאז חודש ספטמבר, אז הודתה הממשלה כי חילוץ המערכת הבנקאית במדינה יעלה לפחות 45 מיליארד יורו, או עשרת אלפים יורו לכל אישה, גבר וילד באירלנד. כאשר לוקחים בחשבון את עלויות הצלת המגזר הבנקאי, צפוי הגירעון התקציבי האירי להסתכם השנה ב-32% מהתמ"ג, הגירעון הגבוה ביותר באירופה מאז מלחמת העולם השנייה. חילוץ הבנקים יגדיל את החוב הלאומי פי ארבעה לרמה של 115 מיליארד יורו, או למעלה מ-100 אלף יורו למשק בית.



כדי להילחם בגירעון ולזכות בחזרה באמון המשקיעים, הודיעה ממשלת אירלנד על תוכנית קיצוצים בסך 6 מיליארד יורו (8.4 מיליארד דולר). על שר האוצר של אירלנד, בריאן לניהן, להעביר את התקציב ל-2011 עד ה-7 בדצמבר, כשהוא מתעתד לצמצם את הגירעון בתקציב ל-3% מהתמ"ג עד 2014 לעומת 12% כיום.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully