מנכ"ל נובל אנרג'י, צ'רלס דיווידסון, אמר היום כי בכוונתו לפעול נגד העלאת התמלוגים והמיסוי על משאבי הנפט והגז בישראל, וכי יבקש מהמדינה לעמוד בהסכמים הפיננסיים שמשכו את נובל אנרג'י לגלות את מאגרי ים תטיס ותמר לחופי הים התיכון, כך דיווח "וול סטריט ג'ורנל".
"מן הסתם לישראל יש מערכת פיננסית שמעניקה תמריצים לחברות כמונו לבוא ולקחת פה סיכונים אדירים", אמר דיווידסון בשיחה עם משקיעים. "אני רוצה לקרוא לה לדבוק בהסכמים שהביאו אותנו מלכתחילה למדינה", הוסיף.
ביום רביעי הודיעה ועדת ששינסקי, אשר מונתה לבחון את המדיניות בנוגע למיסוי על משאבי הנפט והגז בישראל, על מסקנותיה, שהתקבלו פה אחד. הועדה המליצה על השארת שיעור התמלוגים על כנו, אך החליטה כי ניכוי האזילה יבטול והיטל על רווחי הגז והנפט ייכנס לפעולה. המיסוי החדש יהיה פרוגרסיבי ויחול על חברות הגז והנפט רק לאחר החזר ההשקעה בתוספת 50%.
"האתגרים הללו עלולים לגרום לעיכובים בפיתוח השדות, והם עלולים לגבות יותר מכיסנו", אמר דיווידסון. "אך אני מאמין שבסופו של דבר ישראל תפעל לפי ההתחייבויות שלה לחברות. עלינו להזכיר להם את זה כשהם מדברים על העלאת המסים".
מנכ"ל נובל אנרג'י: מתכוון לפעול נגד המלצות ועדת ששינסקי: על ישראל לדבוק בהסכמיה
סוכנויות הידיעות
12.11.2010 / 19:15