וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הערכות: אפל צפויה להודיע היום כי תתחיל למכור את שירי הביטלס באייטיונז

סוכנויות הידיעות

16.11.2010 / 8:52

קטלוג השירים העצום של הלהקה היה החוליה החסרה עד כה בחנות המוסיקה המובילה בעולם



קטלוג השירים העצום של להקת הביטלס עשוי להיות בקרוב זמין למכירה בחנות המוזיקה של אפל, אייטיונז, לאחר שענקית הטכנולוגיה הצליחה להגיע להסכם עם הלהקה - כך אמר מקור מקורב לחברה, לאחר שאפל רמזה אתמול כי בכוונתה לפרסם היום הודעה חשובה.



אוסף השירים של הביטלס לא היה זמין עד כה באייטיונז, שהיא כיום קמעונאית המוסיקה המובילה בעולם, ובמשך שנים נמנעה הלהקה מהסכם עם אפל. אפל ו-emi, חברת התקליטים המייצגת את הביטלס, סירבו להגיב לידיעה.



אתמול השתנה עמוד הבית של אפל באינטרנט (apple.com). "מחר הוא רק עוד יום אחד. שלעולם לא תשכחו" (tomorrow is just another day. that you'll never forget), נכתב במרכז עמוד הבית. "היכנסו לאתר מחר כדי לראות הכרזה מרגשת אודות אייטיונז". ההודעה עוררה הערכות לפיהן אפל תתחיל למכור את שירי הביטלס, וכי המשפט "tomorrow is just another day" הוא קריצה לשירה של הלהקה "another day".



מקור המקורב לעניין אמר לרויטרס כי אפל הגיעה להסכם שיאפשר לה למכור את שירי הביטלס באייטיונז, אך לא הסכים להרחיב. הביטלס היו עד כה החוליה החסרה בהיצע הגדול של החנות. הלהקה העדיפה להתמקד במכירות פיסיות, גם לאחר שאמנים רבים כבר אימצו את האינטרנט. להקת הביטלס, אשר הוקמה לפני 50 שנה, עדיין פופולרית בכל העולם, ובעשור האחרון נמכרו יותר מ-30 מיליון אלבומים שלה, לפי נתוני נילסן.



אף שמנכ"ל אפל סטיב ג'ובס ידוע כמעריץ של הלהקה, החברה שלו היתה נתונה בסכסוך ממושך עם חברת המוסיקה אפל, שניהלה את הביטלס, בנוגע לשם ולסימן המסחרי. ב-2007, לאחר מספר תביעות, הגיעו שתי החברות להסכם פשרה.



ההודעה של אפל אתמול היתה צעד חריג יחסית עבור החברה, שמנסה לרוב לשמור בסודיות מוחלטת כל הכרזה עד לרגע ההכרזה עצמו. שמועה נוספת בנוגע להודעה היום היתה כי אפל תשיק גירסת ענן (מבוססת אינטרנט) של שירות אייטיונז. ההודעה הרשמית של אפל תתפרסם היום בשעה 17:00 לפי שעון ישראל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully