וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שי ליפמן מ-IBI על דוחות נצבא: נשאר בהמלצת קנייה לחברה, במחיר יעד של 41 שקל

TheMarker Online

17.11.2010 / 12:56

קובע כי נצבא היא אחת האופציות הזולות בנדל"ן מניב בישראל



פרסמה את תוצאות הרבעון השלישי. בבית ההשקעות ibi סבורים כי סך הכל התוצאות טובות:







"שיעור ההיוון המשוקלל של נכסי החברה בישראל הוא 9.3%, בהחלט לא מייצג לדעתי בפועל צריך להיות נמנוך יותר, מה שיעלה משמעותית את שווי הנכסים בישראל", אומר שי ליפמן, אנליסט נדל"ן ב-ibi, "כל זאת מבלי לקחת בחשבון את פוטנציאל הייזום הגלום בנכסי החברה (בתחנות המרכזיות הישנות שניתן להפוך לשכונות מגורים ובבית אגד בת"א צמוד לעזריאלי)."



מסירת הדירות בראשול לציון הביאה לרשימת רווח של כ-46 מיליון שקל, מראה שוב מה הפוטנציאל הגלום בתנות המרכזיות הישנות שבבעלות נצבא.



בעקבות השיפצוים אותם עורכת החברה בתחנות המרכזיות (נתניה הושלם) היא מצליחה להגדיל את שטחי המסחר ולהגדיל את ה- noi, החברה מקדמת כיום שיפוצים ב- 6 תחנות מרכזיות מה שיבוא לידי ביטוי בשנת 2011.



שיעור התפוסה בנכסים בישראל הוא 93% ובנכסים בצרפת הוא 85%.



ה- noi של החברה ברבעון השלישי מנכסים בישראל גדל בכ- 16% לעומת הרבעון המקביל והסתכם לכ- 79 מיליון שקל. לעומת הרבעון השני יש ירידה קלה המוסבת בהשפעות עונתיות (בעיקר הוצאות חשמל למיזוג בקיץ) כמו שראינו באמות, וממיון של 1.5 מיליון שקל הוצאות שכר עבודה מהנהלה וכלליות לעלות של השכרה ותפעול הנכסים.



"סך הכל תוצאות טובות לרבעון, הפעילות בישראל יציבה וחזקה, החברה ניצלה לא מעט הזדמנויות והגדילה בשנה האחרונה את מצבת הנכסים שלה (הרכישה העיקרית הייתה להזכירכם הסינמה סיטי בגלילות) מה שתורם להגדלת ההכנסות", אומר ליפמן. "עיקר פעילות החברה היא בישראל אך גם הפעילות בצרפת הרבה פחות מאיימת מבעבר, ולאור ההתייצבות המסתמנת באירופה, אולי תצליח החברה סוף סוף לממש את הנכסים בצרפת, בכל מקרה ניתן להניח כי שיעור התפוסה בצרפת יכו ל לחזור לרמות של כ- 90%."



"אנו נשארים בהמלצת 'קנייה' לחברה, המחיר הוא 41 שקל למנייה", אומר ליפמן. "נצבא היא אחת האופציות הזולות בנדל"ן מניב בישראל (שלא כמו חברותיה לענף היא אינה נוהגת לחלק דיבידנדים)."

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully