סין עקפה את ארצות הברית בטבלת ביצועי מחשבי העל, כך נחשף בכנס סופר-קומפיוטינג 2010 שנערך בניו אורלינס היום. לפי רשימת 500 המחשבים החזקים ביותר בעולם שפורסמה בכנס, tianhe-1a הסיני של מרכז מחשבי-העל הלאומי בטיאנג'ין, עקף את מחשב ה-cray xt5 האמריקאי של משרד האנרגיה האמריקאי בטנסי והדיח אותו למקום השני בטבלה. במקום השלישי ברשימת מחשבי העל החזקים בעולם מככב מחשב ה-nebulae - אף הוא מחשב סיני.
למחשב ה-tianhe ביצועים ברמה של 2.57 פטה-פלופ לשנייה, שהם כקוואדריליון (10 בחזקת 15) חישובים בשניה. המחשב פועל על מערכת הפעלה של לינוקס והוא בעל מעבד של אינטל.
עוד באותו הכנס נבחרו מתאמי ה-connectx®-2 40gb/s של חברת הישראלית הדואלית לטכנולוגיה הטובה ביותר לקישוריות מחשוב עתיר ביצועים. מלאנוקס נבחרה על ידי המגזין hpcwire העוסק בטכנולוגיה ומחשבים. מלאנוקס טכנולוגיות היא חברה לאספקת פתרונות קישוריות עבור שרתים ומערכות אחסון.
כנס סופר-קומפיוטינג בניו אורלינס: סין עקפה את ארה"ב בביצועי מחשבי-על
יעל פטר
17.11.2010 / 17:56