החזית המקרו כלכלית בארה"ב סיפקה היום חדשות מעודדות לאחר שהפעילות הכלכלית באזור פילדלפיה זינקה לרמתה הגבוהה ביותר זה כמעט שנה, מדד המדדים הכלכליים המובילים בארה"ב עלה ב-0.5% ומספר תביעות האבטלה הראשונות עלה בשיעור מתון מהצפוי.
מדד פעילות מגזר הייצור באזור פילדלפיה בארה"ב קפץ בנובמבר לרמה של 22.5 נקודות - הרמה הגבוהה ביותר מאז דצמבר 2009 - לעומת רמה של נקודה אחת באוקטובר, כך מסר היום הבנק הפדרלי של פילדלפיה. העלייה היתה חדה בשיעור נכיר מתחזיות הכלכלנים למדד ברמה של חמש נקודות.
מדד המדדים הכלכליים המובילים בארה"ב עלה באוקטובר ב-0.5%, כך מסרה היום חברת המחקר קונפרנס בורד. כלכלנים צפו עלייה של 0.6%. כמו כן, תוקן מדד ספטמבר כלפי מעלה לעלייה של 0.5% לעומת עלייה של 0.3% שעליה דווח במקור. באוגוסט עלה המדד ב-0.1%.
מוקדם יותר היום מסר משרד העבודה האמריקאי כי מספר תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב גדל בשבוע שעבר ב-2,000 ל-439 אלף - עלייה מתונה מתחזיות הכלכלנים אשר צפו 445 אלף תביעות.
כלכלת ארה"ב צוברת תאוצה: הפעילות באזור פילדלפיה זינקה לשיא של שנה
סוכנויות הידיעות
18.11.2010 / 17:39