וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הראל ויזל: "יש הרבה קניונים ששכר הדירה שלהם גבוה מדי"

מאת אופיר בר-זהר

30.11.2010 / 7:05

אייל פישמן בכנס קמעונות בעידן החדש, שהתקיים אתמול: "יש כיום שתי אפשרויות - שרשתות ימשיכו לפשוט את הרגל, או שתהייה עליית מחירים דרסטית". פאר נדיר: "להאשים את הקניונים בכך שחנויות פושטות רגל זה לא רציני"



>> האם דמי השכירות בענף הקניונים ימשיכו לעלות? איך ישפיע על השוק מיזוג אפשרי בין מליסרון לבריטיש ומיהי הרשת בינלאומית שבכירי הקניונים צריכים להביא לישראל? שאלות אלה ואחרות קיבלו מענה בפאנל שאירח את בכירי ענף הקניונים בכנס קמעונות בעידן החדש 2010, של איגוד תעשיות המזון, שהתקיים אתמול באיירפורט סיטי.

על האיחוד האפשרי בין בריטיש, המחזיקה 19 קניונים, למליסרון, המחזיקה ארבעה קניונים שחלקם מהמובילים בשוק, אמר מנכ"ל ובעלי פוקס, הראל ויזל: "איני צופה שינוי של המצב מבחינת הסוחרים. במידה מסוימת זה אולי אפילו טוב יותר בשבילם. אני אדיש לעסקה הזאת. היא לא תביא לכך שיהיו רק שתי קבוצות שולטות, יש גם את גזית יש את ביג. בריטיש בלי מליסרון היא פחות או יותר אותו דבר כמו בריטיש עם מליסרון".



אייל פישמן, יו"ר פישמן רשתות, שמחזיק בין היתר במרכזי מסחר וברשתות סליו, טויס אר אס ואקססורייז, הביע עמדה אחרת: "אני נמצא גם בהרבה מקומות אחרים, כמו קניוני הפאוור סנטר. אם אני אדבר קשה נגד הקניונים יזרקו אותי אולי מ-5% מהמיקומים שלי, אבל את הראל ויזל יכולים לזרוק מ-95% מהמקומות, אז לא פלא שכך הוא מתבטא". פישמן רמז בכך לאפשרות שוויזל מסרב להתנגד לאיחוד בריטיש-מליסרון מחשש לפגיעה בעסקיו.



על סוגיית דמי השכירות המאמירים בקניונים אמר פישמן, "מי שקונה נדל"ן ב-5%-6% תשואה, קונה כדי להעלות שכירות. רק לאחרונה קיבלתי מכתב - העלו לי את דמי השכירות ב-20%, אף שהראיתי שהפדיונות יורדים ב-15%. אז רשתות ימשיכו לפשוט רגל. אני לא חושב שעברנו את המיתון בשלום. הריבית עולה, החובות גדלים, רוב שחקני הקניונים חנוקים".



"כעת החובות מכבידים עד כדי כך שאף אחד לא רצה לקנות את בלו בירד כי השכר דירה היה גבוה. אז יש כיום שתי אפשרויות - שרשתות ימשיכו לפשוט את הרגל, או שתהייה עליית מחירים דרסטית. פוקס העלתה בכמה שנים את הרווח הגולמי ובמקום להרוויח 12% על המחזור היום היא נאבקת על 2.5%".



לכך ענה ויזל: "מעולם לא הייתי אסיר של אף אחד וגם איני מתכוון להיות. פוקס תרוויח גם השנה כ-10%, ואני לא רואה אותך עם סליו ואקססורייז שוכר חנויות בפאוור סנטרים. אין חנות בקניון שמתפנה והאנשים שלך לא רצים לשכור שם". עם זאת אישר ויזל, כי "יש קניונים שהשכר דירה שלהם גבוה מדי. יש מקומות שהשכר דירה עלה מאוד - באשמתנו, משום שרצנו לשכור".



בנוגע לפער בין הרווחים המאמירים של קבוצות הקניונים לקשיים שעמם מתמודדות הרשתות, אמר מנכ"ל קניוני עזריאלי פאר נדיר כי "להשוות את הכנסות הקניונים לרשתות זה לא דומה אחד לשני. השוק חופשי ובנוי על היצע, למרות ניסיונות לעשות פה דברים אחרים. יש קניונים שמצליחים ויש כאלה שלא. השוק הוא חופשי".



נדיר הוסיף כי "רוב הקניונים יציבים, ואם יש מקומות נקודתיים של בעיה, זה תמיד היה וכנראה יהיה גם בעתיד. רשתות נפלו בעבר ויפלו גם בעתיד. אין דבר חדש או דרמטי שקורה כיום. להאשים את הקניונים בכך שחנויות פושטות רגל זה לא רציני. אני לא זוכר שבעלי חנויות שעובדים בקניון מצליח באים לבעל הקניון ומציעים להעלות את השכר דירה". פישמן: "הרשתות גם אשמות במצבן".



בנוסף לטענות על דמי שכירות גבוהים עלה לדיון נושא דמי הניהול שגובים הקניונים. ויזל סיפר כי אחד ממנהלי הקניונים אמר לו באחרונה כי הוא שוקל להעלות את דמי הניהול ב-10%. נדיר ענה כי "ההוצאות גדלות במהלך השנים. ההוצאה על חשמל גדלה בלי פרופורציה וגם ההוצאות על מים ומשכורות. אנחנו המשקיעים לוקחים את הסיכון, מתחייבים לבנקים ואז מכסים את ההוצאות שלנו". ויזל ענה שוב כי "לא הגיוני שנשלם שכר של 100 אלף שקל לחודש למנהל קניון קטן".



בסיום של הפאנל נשאלו המשתתפים איזה רשת היו חולמים להביא לישראל. מנכ"ל גיאוקרטוגרפיה, ררינה דגני, בחרה ב"ויקטוריה סיקרט". ויזל, שמביא בקרוב לישראל את אמריקן איגל, נקב בשם הרשת. תמיר פוליקר, עד לאחרונה מנכ"ל סונול, ענה כי "הייתי רוצה לראות את וולמארט או קרפור. יש להן פה מקום ולהערכתי נראה אותן פה". נדיר הוסיף כי "ידוע כי פור אבר 21 מסתובבת בישראל ובוחנת ויש גפ רשתות בת של זארה שיש להן מקום בישראל".



רב שיח



הראל ויזל מנכ"ל פוקס



אייל פישמן יו"ר פישמן רשתות



פאר נדיר מנכ"ל קבוצת קניוני עזריאלי



תמיר פוליקר



רינה דגני מנכ"ל גיאוקרטוגרפיה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully