וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מצבה של צים השתפר מאז פריסת החובות

יורם גביזון

15.12.2010 / 7:01



>> בתוך שנה מהיום שבו נחתם ההסדר שפרס את החוב של צים לבעלי האג"ח ולבנקים, מצבה של החברה השתפר משמעותית. הגורם העיקרי לכך הוא השינוי לטובה בהיקף התובלה הימית במכולות והעלייה החדה בתעריפי ההובלה הימית, בעקבות ההחלטה של מנהלי חברות התובלה הימית לזנוח את המלחמה על נתחי שוק באמצעות הורדת מחירים.



צים הרוויחה 37 מיליון דולר במחזור של 1.1 מיליארד דולר ברבעון השלישי של 2010 לעומת הפסד של 208 מיליון דולר במחזור של 596 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2009.

הפעילות השוטפת של צים ייצרה עודף של 191 מיליון דולר בתזרים המזומנים ברבעון השלישי של 2010 ועודף של 268 מיליון דולר בינואר-ספטמבר 2010 בהשוואה לגירעון של 300 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2009. ההון העצמי של החברה מסתכם ב-580 מיליון דולר בסוף הרבעון השלישי של 2010, בהשוואה ל-180 מיליון דולר בסוף ספטמבר 2009, ומהווה 15% מסך הנכסים שלה.



בעקבות השיפור בענף ובנזילותה של החברה העלתה חברת הדירוג מעלות את דירוג האשראי של צים בארבע דרגות, שהשלימה בכך עלייה של 10 דרגות בתוך פחות משנה וחזרה לרמת הדירוג שלפני המשבר.



צים חידשה באחרונה את ניסיונותיה להנפקה בבורסה בהונג קונג. ניסיון הנפקה קודם לפי שווי של מיליארד דולר בתחילת 2008 נגנז בשל המשבר הכלכלי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully