לאחר יומיים רצופים של עליות שבו המדדים המובילים בוול סטריט למגמה שלילית וסיימו את שבוע המסחר בירידות. מדד הנאסד"ק ירד היום ב-1.2% לרמת 1,911 הנקודות, ומדד הדאו ג'ונס איבד 0.1% לרמת 9,907 הנקודות. עונת הדו"חות עדיין בעיצומה, ותשומת לב המשקיעים הופנתה בהתאם לדו"חות של החברות הגדולות שפירסמו השבוע את תוצאותיהן, בהן AOL, אלקטל ו-AT&T. בסיכום שבועי ירד הנאסד"ק ב-1.3%, ולעומתו עלה מדד הדאו ג'ונס ב-0.6%.
במקביל לשטף הדו"חות התפרסמו השבוע מספר נתוני מקרו חשובים, בהם נתוני התמ"ג לרבעון הרביעי, שהיו טובים מהצפוי, מדד אמון הצרכנים לחודש ינואר, שעלה על התחזיות והציג שיא של 5 חודשים, ונתוני ההכנסה וההוצאה האישית בחודש דצמבר. הנתונים שהתפרסמו השבוע עלו על התחזיות ועשויים לבשר על תחילת התאוששות בשווקים.
היום שידר שוק העבודה האמריקאי נתונים מעורבים. משרד העבודה האמריקאי פירסם היום כי שיעור האבטלה בארה"ב ירד ל-5.6% בינואר, מאבטלה בשיעור של 5.8% שנרשמה בדצמבר. הנתונים הנוכחיים טובים מהתחזיות להחמרה במצב האבטלה ל-5.9%. מנגד, ירד מספר המועסקים, להוציא את המגזר החקלאי, בשיעור גבוה מהצפוי.
רוח חיובית נשבה גם מכיוון מדד מנהלי הרכש למגזר היצרני (ISM) לחודש ינואר, אשר הצביע על עלייה, לראשונה מזה 18 חודשים, לרמה של 49.9 נקודות, לעומת 48.2 נקודות בדצמבר. עם זאת, התחזיות היו לקריאה של 50 נקודות במדד. כל קריאה במדד ה-ISM העולה על 50 נקודות מעידה על צמיחה, ועל כן עלייה מעל לרמה זו במדד ינואר היתה עשויה לבשר כי הענף היצרני יצא מהמיתון.
מניות השבבים והטכנולוגיה בלטו היום בירידות, כאשר מדד מניות השבבים של בורסת פילדלפיה ירד ב-1.1% ומדד מניות הטכנולוגיה של גולדמן סאקס איבד 2.1%.
צ'ק פוינט המשיכה לרכז עניין על רקע מתן התחזיות
המניות הישראליות נסחרו במגמה מעורבת. מניית צ'ק פוינט ירדה ב-2.2% למחיר של 35.7 דולר, לאחר שאתמול הוסיפה כ-11% למחירה. מניית החברה ריכזה עניין אמש בעקבות העלאת תחזיות עליה הכריזה הנהלת החברה בכנס משקיעים שקיימה אתמול. סמנכ"ל הכספים של החברה, אייל דשא, אמר בכנס כי הכנסות החברה ב-2002 ינועו בטווח של 530-604 מיליון דולר והרווח למניה ינוע בטווח של 1.26-1.45 דולרים.
עם זאת, לצינון האווירה תרם בית ההשקעות בר סטרנס, שהוריד היום את המלצתו למניה מ"קנייה" ל"נייטרלי", לנוכח הערכת האנליסטים כי התחזיות שסיפקה הנהלת צ'ק פוינט אינן ישימות. הסיבות לכך אותן מונים בבית ההשקעות הן האווירה הכלכלית הקשה ועלייה ברמת התחרות מכיוון ספקיות חומרה, תחום אליו נכנסה צ'ק פוינט לאחרונה. בבית ההשקעות הורידו במקביל את תחזית הרווח למניה ל-2002 מ-1.28 ל-1.17 דולרים.
מניית קומברס ירדה ב-2.9% ל-20.7 דולר, ומניית אמדוקס ירדה ב-1.8% למחיר של 36.9 דולר.
מניית טבע עלתה ב-0.1% ל-62.1 דולר. לאחר שזכתה בחודש דצמבר במאבק המשפטי מול יצרנית התרופות גלקסו סמיתקליין, לשיווק האנטיביוטיקה אוגמנטין, מנהלת גלקסו מאבק נוסף בזירה המשפטית. גלקסו ממתינה כעת לפסק דין מסכם בדיון משפטי שהועלה על ידי ג'ניווה פרמצטיקלס, חטיבה של נוברטיס - והאנליסטים סבורים שפסק הדין יהיה דומה.
רדוויז'ן ירדה ב-3% וצורן הוסיפה 2.8%
מניית סרגון עלתה ב-2% ל-3.5 דולרים, לאחר שהחברה פירסמה אמש את דו"חותיה הכספיים לרבעון הרביעי ולשנת 2001 כולה. סרגון הצליחה לעקוף את תחזיות הרווח המוקדמות. החברה דיווחה על הכנסות של 3.3 מיליון דולר ברבעון הרביעי, לעומת 3.1 מיליון דולר ברבעון השלישי - צמיחה קלה של כ-6%. עם זאת, ב-CIBC אופנהיימר העריכו כי החברה תרשום הכנסות גבוהות יותר ברבעון - בהיקף של 3.5 מיליון דולר.
חברת צורן היתה השנייה שפירסמה אמש את הדו"חות הכספיים שלה לאחר המסחר. החברה דיווחה על תוצאות כספיות טובות מהתחזיות לרבעון הרביעי ולשנת 2001 כולה. צורן, המפתחת שבבים לנגני DVD, דיווחה על רווח נקי פרופורמה של 4 מיליון דולר, על הכנסות של 35.8 מיליון דולר. במונחי רווח למניה רשמה החברה רווח של 21 סנט למניה ברבעון. מניית צורן עלתה ב-2.8% ל-31 דולר.
מניית רדוויז'ן ירדה ב-3% ל-6.8 דולרים, לאחר שהחברה פירסמה תוצאות כספיות חיוביות למדי אתמול לפני המסחר. החברה שבה לצמיחה רבעונית עוקבת, עקפה את תחזית ההכנסות והצליחה לדווח על רווח סמלי - זהה לרבעון השלישי.
עוד בלטו היום בעליות נאות מניית קליקסופטוור , שדיווחה אף היא על תוצאות כספיות השבוע והוסיפה 7.9% ל-2 דולרים, ומניית אן.די.אס שקפצה ב-10.9% ל-25.3 דולר.
וול סטריט: הנאסד"ק ירד ב-1.2%; צ'ק פוינט איבדה 2.2% על רקע פרסום תחזיות
נטע יעקבי
1.2.2002 / 23:42
מניית החברה עלתה אמש ב-11%; הנאסד"ק ירד ב-1.3% בסיכום שבוע עמוס בנתוני מקרו חיוביים; אן.די.אס קפצה ב-10.9% וקליקסופטוור הוסיפה 7.9%;