וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וודאפון: הממשל המצרי השתלט על רשת הסלולר ושלח הודעות SMS לתמיכה במובארק

סוכנויות הידיעות

3.2.2011 / 19:00

לפי וודאפון, חוקי החירום במצרים איפשרו לממשל לשלוח הודעות תוך יצירת רושם מוטעה שהן מהחברה



ענקית הסלולר הבריטית וודאפון מאשימה את הרשויות במצרים כי הן ערכו שימוש לא מורשה ברשת שלה ברחבי המדינה, כדי לשלוח למנויים הודעות טקסט התומכות בממשלה ובנשיא חוסני מובארק. לטענת וודאפון, נוצר רושם מוטעה כאילו החברה עצמה שלחה את ההודעות.



בהודעה שפירסמה וודאפון הגדירה החברה את שליחת הודעות ה-sms על ידי הממשלה כצעד כבלתי מקובל וציינה כי חוקי החירום של מצרים הם שאיפשרו לממשלה לשלוח את ההודעות.



"על פי חוקי החירום של מצרים, רשאיות הרשויות להורות לחברות הסלולר לשלוח הודעות טקסט לציבור", נאמר בהודעה. "הממשלה עשתה שימוש באפשרות זו מאז תחילת ההפגנות. הודעות אלו לא נכתבו על ידי חברת הסלולר".



"וודאפון הביע את מחאתה בפני הרשויות בשל המצב הנוכחי ורואה בשליחת הודעות הטקסט צעד בלתי מקובל", נאמר עוד בהודעת החברה. "הבהרנו כי נדרשת שקיפות בכל ההודעות תוך ייחוס ברור לזהות השולח".



לאחר פרוץ ההתקוממות נגד הנשיא מובארק בשבוע שעבר הורתה ממשלת מצרים לוודאפון להפסיק את שירותי הסלולר במדינה, אולם כעבור מספר ימים הורתה הממשלה לחברה לחדשם. לאחר מכן, ניצלה הממשלה את חוקי החירום במצרים כדי לשלוח הודעות sms למנויי החברה במצרים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully