אריקסון תשיק שירותי בנקאות סלולריים, כך על פי הודעת החברה מיום רביעי, בתקווה לזכות בנתח משמעותי מהשוק, שלהערכת החברה כי יהיה שווה כ-20 מיליארד אירו בשנה עד 2015. אריקסון, יצרנית ציוד התקשורת לרשתות סלולר הגדולה בעולם, אמרה כי עד מיליארד אנשים בעולם יש טלפונים סלולריים, בעוד שאין להם חשבון בנק, ושירות העברת כספים יוכל להועיל להם. "הערכות שונות שביצענו מצביעות על כך שערך ההכנסות משירותים פיננסיים בערוצים סלולריים יהיה סביב 20 מיליארד אירו בשנת 2015", אמר סמיר מחג'וב, מנהל השירותים הפיננסיים באריקסון.
השירות יתמודד מול שירותי העברת כספים מסורתיים כמו ווסטרן יוניון ו-moneygram בתחילה, אבל בעתיד, יוכל להחליף כרטיסי אשראי בעתיד. מאריקסון נמסר כי תשלומים סלולריים והעברות כספים מאדם לאדם יהפכו לכמה מהיישומים הסלולריים בשימוש הגבוה ביותר במדינות רבות בשנים הקרובות. מחג'וב אמר כי אריקסון צופה כי העברות כספים כאלו יגיעו לכדי 600 מיליארד אירו עד 2015. אריקסון חברה בתחילה לבנק כדי לספק את השירות באירופה אך בחברה מקווים כי למכור את השירות למפעילות סלולריות ברחבי העולם.
"לאור הנוכחות הגלובלית שלנו, שהיא הנכס העיקרי שלנו במקרה זה, אנחנו עובדים עם מפעילות סלולריות ומעבירים לידיהן מערכות דומות כבר עכשיו, ואנו מקווים להשיג נתח משמעותי מהשוק הזה", אמר מחג'וב.
אריקסון משיקה מערכת בנקאות סלולרית
רויטרס
6.2.2011 / 19:39
