וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מייסד פייסבוק ושותפו של מארק צוקרברג חשף את הסטארט-אפ החדש שלו

דסטין מוסקוביץ' מסרב לקרוא להמצאה שלו "פייסבוק לעולם האנטרפרייז". יש שהגדירו את המוצר גרסה פשוטה של פלטפורמת Sharepoint של מיקרוסופט



>> שנתיים אחרי שעזב את הרשת החברתית המצליחה בעולם, שאותה ייסד במשותף עם מארק צוקרברג, חשף השבוע דסטין מוסקוביץ' את הסטארט-אפ החדש שלו - asana.

מוסקוביץ' ויוצא פייסבוק אחר, ג'סטין רוזנשטיין, ערכו אירוע לחברים ובני משפחה שבו הציגו מה בעצם עושה asana. המוצר של החברה יוצר סביבה וירטואלית לעבודה משותפת. בטכנולוגיה זו מפרסמים הגולשים את מטלותיהם ברשת ברשימה דמויית פורום, וכל גולש שנרשם למשימה מקבל עדכונים אודותיה ויכול להגיב לעדכונים של אחרים. באפשרותו להגיב להם ישירות מהמייל שלו, ותגובת הגולש תפורסם בשרשור המשותף.



ב"ביזנס אינסיידר" נכתב כי המוצר מזכיר תוכנות ארגוניות לשיתוף פעולה עבור חברות אנטרפרייז (ארגונים גדולים), ואולם הוא מציע תכונות מאוד ספציפיות ומפשט אותן, ומותאם לעבודה של קבוצות קטנות. במבט ראשון, נכתב באתר, הוא נראה כמו גרסה פשוטה בהרבה של פלטפורמת sharepoint הארגונית מבית מיקרוסופט, אך מנסה להימנע ממה שמאפיין תוכנות רבות מהסוג הזה: אנשים עושים בהן שימוש למשך שבוע - ואז נוטשים אותן לתמיד.



בבלוג הטכנולוגי טק-קראנץ' נכתב כי "המוצר של asana יזכה אולי ליותר התעניינות מרוב הסטארט-אפים בתחום התוכנה הארגונית, אבל הוא ראוי לכך. כפי שזה נראה, כל ההערכות לגבי הסיבה לעזיבתו של מוסקוביץ' את פייסבוק התגלו כלא נכונות. למוסקוביץ' ורוזנשטיין היה פשוט רעיון גדול - לתקן את האופן שבו אנשים משתפים פעולה ועובדים בצוות על הכנת פרויקט".



asana, שגייסה באחרונה יותר מ-10 מיליון דולר, השיקה בינתיים גרסת בטא סגורה של המוצר, ולפי הפרסום בטק-קראנץ', היא צפויה לפתוח אותה בפני משתמשים בהמשך השנה. "תנאי מוקדם לעזיבת פייסבוק היה שאני לא הולך לפתוח משהו שהייעוד שלו יהיה מרדף אחר כסף", מצוטט מוסקוביץ' בטק-קראנץ'.



עוד הוא ציין, כי השניים רצו לפתח את המוצר כי ניהול צוותים בפייסבוק היה דבר שבשגרה, ושבמובן מסוים, הוא עדיין עובד בשביל פייסבוק כי הוא עדיין מנסה לפתור את אותה הבעיה שניסה לפתור ברשת החברתית. ואמנם, הוא הדגיש, התוכנה היא לא "פייסבוק לעולם האנטרפרייז", ואינה הופכת את העבודה המשותפת למהנה במיוחד, אלא משפרת ומשכללת אותה.



מוסקוביץ' היה אחד מארבעה שותפים למעונות באוניברסיטת הארוורד שהיו אחראים ליצירת פייסבוק. בתפקידו כסגן הנשיא של החברה, ניהל מוסקוביץ' את הצוות הטכני של פייסבוק.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully