וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מניות הפיננסים עולות ביום מסחר תנודתי באירופה; לונדון יורדת ב-0.2%

אשר שכטר

18.2.2011 / 12:39

מניית סוסייטה ז'נרל מוסיפה 0.6%; מניית אנגלו אמריקן יורדת ב-3%



בורסות אירופה רושמות ירידות שערים הבוקר ביום מסחר תנודתי באירופה, לאחר שמדד המחירים ליצרן בגרמניה זינק בינואר בקצב מהיר בהרבה מהצפוי והוביל לחששות כי ההאצה באינפלציה תוביל להעלאות ריבית נוספות ברחבי העולם. בורסת לונדון יורדת ב-0.2%, פרנקפורט מאבדת 0.1% ופאריס עולה ב-0.1%.



מדד המחירים ליצרן בגרמניה זינק ב-1.2% בינואר, לעומת דצמבר, פי 2 מתחזיות הכלכלנים לעלייה של 0.6% במדד. שרי האוצר של מדינות הג'י-20, שייפגשו היום בפאריס, ידונו בשורה של צעדים לבלימת ההאצה באינפלציה העולמית, לאחר עלייה במחירי המוצרים ברחבי העולם שאילצה מדינות רבות להעלות ריביות והעלתה חששות בנוגע ליציבותה של ההתאוששות הכלכלית מהמשבר.



משרד העבודה האמריקאי דיווח אתמול על עלייה חדה מהצפוי של 0.4% במדד המחירים לצרכן בארה"ב בחודש ינואר, עלייה חודשית שנייה ברציפות, זמן קצר לאחר שלשכת הסטטיסטיקה האירופית דיווחה כי האינפלציה בגוש היורו עלתה לרמתה הגבוהה מזה שנתיים, 2.4%. בסין הובילה העלייה במחירים לשלוש העלאות ריבית בתוך ארבעה חודשים, ובמדינות ערב הובילה העלייה במחירי המזון למהומות שהפילו בין היתר את שלטונו של נשיא תוניסיה זין אל-עאבדין בן עלי.



מניות הפיננסים רושמות הבוקר עליות שערים באירופה. מניית סוסייטה ז'נרל עולה ב0.6%. מניית ubs עולה ב-0.4%. מניית ברקליס עולה ב-0.2%. מנייתה של חברת הכרייה אנגלו אמריקן יורדת ב-3% לאחר שהודיעה כי תמזג את עסקי הבטון שלה בבריטניה עם לפארג' הצרפתית. מניית לפארג' מזנקת ב-3.1%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully