יו"ר הבנק הפדרלי בארה"ב, בן ברננקי, יצא היום להגנת התוכנית השנייה להרחבה כמותית בארה"ב, על רקע ביקורת בעולם כי התוכנית - במסגרתה רוכש הבנק הפדרלי אג"ח ממשלתיות אמריקאיות בסך 600 מיליארד דולר - גורמת להתגברות האינפלציה ובועות נכסים ברחבי תבל. ברננקי אמר את הדברים בנאום לקראת פתיחת פסגת שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של מדינות ה-g20 בפאריס היום.
"ההשפעות גולשות לשני הכיוונים", אמר ברננקי, לפי נוסח של הנאום שהופץ לתקשורת. "התאוששות הביקוש בשווקים המתעוררים תרמה באופן משמעותי לעלייה החדה שנרשמה באחרונה במחירי הסחורות בעולם", הוסיף.
יו"ר הבנק הפדרלי אמר עוד כי קובעי המדיניות בכלכלות מתעוררות שרושמות צמיחה גבוהה יכולות להשתמש "בשינויים בשער החליפין של המטבעות שלהם, במדיניות מוניטרית או תקציבית או בחיזוק הרגולציה הפיננסית" כדי למנוע התחממות יתר של כלכלותיהן. דבריו של ברננקי ביחס לשער החליפין של מטבעות כוונו ככל הנראה לסין, אם כי יו"ר הבנק הפדרלי נמנע מלנקוב במפורש בשמה של סין. במקום זאת, הוא ציין כי מדינות בעלות חוסר איזון גדול בסחר צריכות "לאפשר לשערי החליפין של מטבעותיהן לשקף טוב יותר את נתוני היסוד של השוק ולהגביר את מאמציהן להחליף את היצוא בביקוש מקומי".
"המשבר הפיננסי העולמי נמצא בנסיגה, אך זרימת ההון שוב מציגה אתגרים משמעותיים עבור המקרו-כלכלה הבינלאומית והיציבות הפיננסית", אמר ברננקי. "מדינות מסוימות שמטפחות שערי מטבע נמוכים מהשווי האמיתי תרמו לדפוס צריכה גלובלי לא יציב ושאינו בר קיימא".
ברננקי: "שווקים מתעוררים תורמים מאוד לזינוק במחירי הסחורות"
סוכנויות הידיעות
18.2.2011 / 17:46