וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרטנר - במיטב בית השקעות לא מתלהבים מרכישת סמייל

TheMarker Online

2.3.2011 / 10:11

ממליצים על פרטנר ב"תשואת שוק", מחיר יעד 60 שקל



שר התקשורת אישר את רכישת סמייל בידי פרטנר. בעוד הרשות להגבלים עסקיים אישרה את העסקה ללא הצבת תנאים כלשהם, שר התקשורת קבע כי פרטנר תוכל להשלים את העסקה רק אם פעילות השיחות הבינלאומיות של 012 סמייל לא תשולב ישירות בחברת פרטנר, ותתנהל תחת גוף נפרד, כלומר סמייל עצמה.



החלטה זו ניתנה בהתאם למדיניות משרד התקשורת שלא לאפשר למפעילת סלולר לספק במקביל גם שירותי שיחות בינלאומיות, על מנת שלא להעניק לה יתרון מהותי על פני חברות השיחות הבינלאומיות.







"דעתנו על המיזוג כפי שכבר אמרנו, אינה נלהבת", מציין גלעד אלפר, מנהל מחקר sell side במיטב: "להערכתנו אין סינרגיה משמעותית בין פעילות סלולארית לבין פעילות קווית, בעיקר מאחר ששתי הפעילויות אינן מתבצעות על אותה תשתית. והיתרון בלשלוח חשבון אחד ללקוח על כל השירותים כבר הוכיח את עצמו כלא אפקטיבי בפעילות הקווית העכשווית של פרטנר ולא הוכיח עצמו במקרים אחרים בעולם."



"בנוסף, יש לומר כי סמייל היא חברה יעילה בכל מקרה, כלומר לפרטנר אין מקום לייעל משמעותית, מעבר לסגירה של הפעילות הקווית שלה עצמה ואפילו פה יש לציין שפרטנר בכל מקרה הורידה את ההוצאות בפעילות הזו למינימום ברבעונים האחרונים", מוסיף אלפר.



יש לרכישה הזו שתי יתרונות, סבורים במיטב, אחד הוא העובדה שהפעילות הקווית אם כי אינה מלהיבה, צפויה להיפגע פחות מפעילותה הסלולארית של פרטנר (אם כי זה יתרון שאפשר לקבל פשוט עח ידי קנייה של מניות סמייל).



"היתרון השני האמיתי יותר הוא האפשרות לכניסתה של חברת החשמל, מה שיאפשר לפרטנר/סמייל ולחברות אחרות להתחרות בבזק ובהוט אבל על תשתית עצמאית מעולה", מסביר אלפר. "זהו מודל עסקי הגיוני הרבה יותר מלהתחרות בבזק תוך שימוש בתשתית של בזק."



במיטב בית השקעות ממליצים על פרטנר ב"תשואת שוק", מחיר יעד 60 שקל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully