וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שפעת עופות קטלנית באזור ג'נין; הישובים הישראלים באזור הוזהרו

עמירם כהן

5.3.2011 / 16:04

ממשרד החקלאות מדגישים כי אין לייבא או לצרוך עופות או ביצים מכל סוג מהרשות הפלסטינית



שפעת העופות הקטלנית התגלתה בכמה כפרים באזור ג'נין ברשות הפלסטינית. עופות מתים שנאספו בכפרים אלו הובאו לבדיקה בסוף השבוע במעבדות השירותים הוטרינריים בבית דגן, אשר קבעו כי מדובר בשפעת עופות מהסוג הקטלני, המסוכנת גם לבני אדם. השירותים הוטרינריים הזהירו את הישובים הישראליים הסמוכים לקו ההפרדה באזור להגביר את אמצעי הזהירות.



ממשרד החקלאות נמסר בתגובה כי המחלה תוקפת ישובים ברשות לעתים קרובות ולכן אסור לייבא או לצרוך מוצרי עוף מכל סוג מהרשות, בכלל זה ביצים, ויש לרכוש אותם רק בנקודות מכירה מורשות.



עוד נמסר ממשרד החקלאןת כי הטיפול בנושא מצוי בידי הרשות הפלסטינית שאינה פועלת כפי שנדרש למנוע את התפשטות המחלה. השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות מקיימים מעקב בנושא ועד כה לא ידוע על התפשטות המחלה לישובים בישראל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully