וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא חייבים לשלם ביוקר - יוזמה חדשה לדירוג צימרים

עירית רוזנבלום

7.3.2011 / 6:49



>> במשרד התיירות שוקדים על יוזמה שהחלה לצבור תאוצה בשנה החולפת - דירוג ה-israeli bed and breakfast (ibb). הפרויקט, שמובילים משרד התיירות, הרשות לפיתוח הגליל, עמותות התיירות ותנועת המושבים, נועד לייצר שפה אחידה של דירוג איכות, שירות וזמינות של חדרי אירוח.

מערכת הדירוג של ibb בוחנת כ-140 קריטריונים שונים בהתאם לתקנים בינלאומיים ומדרגת את חדרי האירוח לרמות של a (הגבוהה ביותר), b ו-c. "מאחר שכל חדר אירוח הוא ייחודי, והבודקים מקפידים לא לעשות סטנדרטיזציה של הצימרים, מרחב הניקוד לכל דירוג רחב ואין פרמטרים קבועים", מסבירים במשרד התיירות. ההבדלים הם בגודל החדר, סגנון (חדר בבית, מבנה נפרד), נוחות ואבזור (גודל המיטה, איכות המזרן, ג'קוזי, אח), שירותים נלווים (כביסה, ארוחות, אינטרנט), נגישות המפעיל ועוד. יש גם צימרים שלא מקבלים דירוג מאחר שאינם עומדים בקריטריונים מסיבות שונות, בהן גודל החדר (פחות מ-20 מ"ר), רמת תחזוקה נמוכה, מזרן פגום, פגעי בטיחות, או במצב שבו אין בידיהם רישיון עסק או היתר כחוק.



"התחלנו עם כמה מאות צימרים בצפון והשנה אנחנו רוצים להגיע לכ-1,000 יחידות אירוח", מסביר כיוף ממשרד התיירות.



דירוג הצימרים של משרד התיירות מאפשר למצוא צימרים איכותיים במחירים סבירים. "מי שרוצה את המתחמים היוקרתיים - שישלם. הם מתאימים לנישה מסוימת שיכולה להרשות זאת לעצמה, אבל זה אינו נכון לגבי כל עם ישראל", אומר גלי רז, מנכ"ל העמותה לתיירות גליל מערבי, ומוסיף כי כדי לעבוד בתפוסה מלאה גם לא בתקופות של חגים, בעלי הצימרים כבר מורידים מחירים. "הרבה ממפעילי הצימרים הפנימו שצריך לחזור למחירים שפויים, כיום אפשר לקבל ב-700 שקל ללילה את מה שעד לא מזמן עלה 800-850 שקל.



דוגמאות לצימרים מומלצים במחירים שפויים מדירוג ה-ibb:



בקתות עץ מעל העננים - בית ג'אן, דירוג a, מחיר ללילה בסוף שבוע: 700 שקל, כולל ארוחת בוקר | אוירא ד'צפת - צפת. דירוג b, מחיר ללילה (עד 15 איש) בסוף שבוע: 1,350 שקל, מינימום שני לילות. המקום שומר שבת וכשרות | בתי החלומות של משפחת פלד - מושב אמירים, דירוג b, מחיר ללילה בסוף שבוע: 800 שקל, כולל ארוחת בוקר, מינימום שני לילות | רוח בהרים - ראש פינה. דירוג b, מחיר ללילה בסוף שבוע: 600 שקל, כולל ארוחת בוקר. ילד מעל שנתיים תוספת של 50 שקל | קרמיקה אירוח ונופש - מטולה, דירוג b, מחיר ללילה בסוף שבוע: 550 שקל



מידע מלא על הצימרים הנכללים ברשימת המדורגים ניתן למצוא באתר www.gogalil.org

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully