וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אופנהיימר מעלה את מחיר היעד של סודה סטרים ב-20% ל-48 דולר למניה עם תשואת יתר

יעל פטר

8.3.2011 / 13:23

ההמלצה על רקע הדו"חות הכספיים וכניסתה עם מוצר חדש לארה"ב



בית ההשקעות אופנהיימר נותן למניית מחיר יעד של 48 דולר לעומת מחיר קודם של 40.19 דולר, עם תשואת יתר. בית ההשקעות מעלה בין היתר את ביצועיה המשתקפים מתוך הדו"חות הכספיים שפירסמה החברה.



הכנסות החברה ברבעון הרביעי של 2010 הכו את התחזיות ועלו ל-58% לעומת הרבעון המקביל ל-50 מיליון יורו. למרות זאת ירד הרווח התפעולי של סודה סטרים ב-25% ל-3.7 מיליון יורו. ובשורה התחתונה הרווח הנקי של סודה סטרים ירד ב-17% ל-3.5 מיליון יורו ברבעון הרביעי.



סודה סטרים הנפיקה בנובמבר האחרון הנפקה ראשונה בבורסה וגייסה 109 מיליון דולר לפי שווי שוק של 367 מיליון דולר. החברה משווקת את מוצריה בישראל תחת שם המותג סודה-קלאב. והחלה להיכנס לשוק האמריקאי בשנים האחרונות. לאחרונה שיווקה סודה סטרים מכשיר חדש המאפשר לשלוט על כמות הסודה המוכנסת אל השתייה על פי דרישת הלקוח.



גם בית ההשקעות וויליאם בלייר נותנים לסודה סטרים המלצת תשואת יתר. לדברי בית ההשקעות, סודה סטרים תרוויח מהתרחבות לשוק בארצות הברית ומהמשך הצמיחה בשווקים בינלאומיים. בבית ההשקעות מעריכים בתחזיתם ל-2011 כי הכנסות החברה יעלו ב-25% הרווח הנקי יעלה ב-30%. לדברי האנליסטים, השוק בארה"ב יכול להועיל לחברה אך לא רק הוא, אלא שווקים נוספים. החברה התרחבה מ-1,300 חנויות בהם נמכרים מוצרי החברה בתחילת השנה ל-4,000 בסופה.



במבט על שנת 2010 כולה, הכנסות החברה זינקו ב-53% לעומת 2009, והסתכמו ב-160.6 מיליון יורו. הרווח התפעולי של סודה סטרים עלה קלות ב-5% ל-11.9 מיליון יורו בשנה, ואילו הרווח הנקי צמח ב-36% ל-9.7 מיליון יורו או רווח מתואם למניה של 0.69 יורו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully