וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המ-לט בעקבות הצונאמי: נערכים להגברת הביקושים למוצרינו עקב השיקום הצפוי ביפן

ואדים סבידרסקי

13.3.2011 / 13:57

ביקושים גוברים מתעשיית השבבים העבירו את החברה לרווח תפעולי שנתי של 12 מיליון דולר



מקבוצת של משפחת דנקנר, יצרנית ברזים, מחברים ושסתומים למערכות תעשייתיות ומערכות הובלת גזים בתעשיית אלקטרוניקה, מסכמת את שנת העסקים 2010 עם עלייה של כ-63% בהכנסותיה לעומת השנה המקבילה - ל-82.3 מיליון דולר. בחברה מציינים כי עלייה ברמת הביקושים למוצריה בעולם, בעיקר מענף ייצור השבבים, גברה משמעותית במהלך השנה האחרונה.







גידול בביקושים והתאמת הפעילות העבירו את החברה לרווח התפעולי השנתי אשר נבע מפעילותה השוטפת של החברה ל-12.3 מיליון דולר בהשוואה להפסד תפעולי של 2.8 מיליון דולר בשנת 2009. בשורה התחתונה, הסתכם הרווח לבעלי המניות של החברה בכ-10.2 מיליון דולר בהשוואה להפסד נקי של 4.2 מיליון דולר בשנה אשתקד.



באופן חריג, התייחסה החברה היום להתפתחויות סביב סדרת אסונות טבע אשר פקדו את יפן בסוף השבוע האחרון - על רקע פעילותה הנרחבת של החברה באיזור זה. מכירות החברה הבת של המ-לט ביפן היוו כ-15% מסך מכירותיה בשנת 2010. אורי אולינר, מנכ"ל המ-לט אמר הבוקר (א'), כי משרדי החברה הבת הממוקמים בטוקיו לא נפגעו ולכל עובדיה שלום. "מחסן מלאים שנפגע במידה מסוימת ואנו מתקשים עדיין להעריך את מידת הפגיעה, אך אין לחברה בעיה להעביר מלאי, ככל שיידרש, ממחסנינו באירופה ובצפון אמריקה".



אולינר הוסיף: "אני מניח שהביקושים ביפן יגדלו בטווח הבינוני והארוך כתוצאה מנזק אדיר לתשתיות ויתגברו משמעותית ככל שממשלת יפן תסיים את הערכת המצב ותתחיל בשיקום כל התעשייה שלה. במקביל, אני סבור שהביקושים של חברות אחרות בתחום המולכים למחצה יגברו כתוצאה מהרצון שלהם לחפות על הפגיעה בייצור מיפן וזה יגרום לביקושי יתר גם אצל ספקי המשנה של אותם יצרנים שהמ-לט נמנית איתם. אנו נערכים בהתאם עם הגדלת כושר יצור שלנו לכ-130 מיליון דולר השנה, וככל שנידרש נוכל גם לעשות שימוש מעבר לכך על ידי קבלני משנה נוספים".



בשנת 2004, רכשה החברה את חטיבת המוצרים האולטרה-נקיים מחברה motoyama engineering works, ובשנת 2009 הפסיקה את הייצור העצמי ביפן בעקבות המשבר העמוק במדינה זו אשר החל שנה לפני כן. כיום, משמשת החברה הבת hmj ביפן כזרוע הארוכה בשיווק מוצרי הקבוצה בעולם כאשר חלק עיקרי מהייצור נעשה באמצעות קבלן משנה יפני. המתחרה העיקרית של החברה בתחום ביפן הינה fujikin, השלישית בגודלה בעולם, כאשר עיקר מכירותיה הוא בתחום המוצרים האולטרה-נקיים.







בסיכום הרבעוני, ובהתאם למגמה השנתית, רשמה החברה הכנסות של כ-25.5 מיליון דולר - גידול של 72% לעומת הרבעון המקביל. הרווח התפעולי ברבעון האחרון של 2010 גדל ל-4.1 מיליון דולר לעומת רווח של 1.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הרווח הנקי לבעלי מניותיה של החברה הסתכם בכ-4.6 מיליון דולר, לאחר הטבת מס של כ-850 אלף דולר, לעומת רווח אפסי ברבעון אשתקד.



עלות שכרם של 5 בכירי החברה בסיכום 2010 הסתכמה בכ-7.3 מיליון שקל (כ-2 מיליון דולר). עלות שכרו של המנכ"ל אורי אולינר הסתכמה כ-2.7 מיליון שקל, מתוכם כשליש כמענקים. עלות שכרוש של שווין ג'ון, מנכ"ל החברה הבת האמריקאית, היה כ-1.3 מיליון שקל ועלות שכרו של עלי צחור, סמנכ"ל הכספים, הסתכמה כ-1.3 מיליון שקל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully