וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מעריב" ידווח לבורסה בשעות הקרובות על מו"מ עם לרכישת בית הדפוס של "ישראל היום"

אופיר בר-זהר

13.3.2011 / 15:58

"מעריב" נמצא במצוקה כלכלית קשה: חלה "הרעה מהותית" בתזרים המזומנים ובתוצאות החברה ברבעון הרביעי



עיתון "מעריב" צפוי לדווח לבורסה על משא ומתן בינו לבין "ישראל היום" על רכישת בית הדפוס של מעריב. כפי שדווח ב-themarker לפני כשבוע, במעריב הציעו ל"ישראל היום" לרכוש את בית הדפוס. בשלב הראשון סירבו ב"ישראל היום, לעניין, ואולם ככל הידוע כעת מתנהל משא ומתן בין הצדדים. כיום עיתון "הארץ" הוא זה שמפיץ ומדפיס את ישראל היום.



"מעריב" נמצא במצוקה כלכלית קשה כאשר הודיע בשבוע שעבר על גל של קיצוצי שכר. לפי דיווח שהוציאה החברה בשבוע שעבר לבורסה לניירות ערך חלה "הרעה מהותית" בתזרים המזומנים ובתוצאות החברה ברבעון הרביעי של השנה, הן ביחס לרבעון המקביל ב-2009 והן ביחס לרבעון השלישי של 2010. מנוסח ההודעה עולה כי אין בכוונת רכיב או נמרודי להזרים כסף לעיתון בשלב זה, וכי הדבר עלול להעמיד אותה במצב של חוסר יכולת לפרוע את חובותיה לספקים שונים. גורמים בסביבת "מעריב" הביעו דאגה בנוגע לכמות הנייר שיש במחסני החברה וליכולת של מעריב להמשיך להדפיס את העיתון באופן מסודר בשבועות הקרובים.



מאוחר יותר באותו היום שלחה מעריב צפירת הרגעה כשהודיעה על המשך משא ומתן עם בנק הפועלים בנוגע לחוב של 106 מיליון שקל, זאת לאחר שלפני כמה ימים הודיע הבנק כי הוא דורש את פירעון החוב תוך 7 ימים. הודעת הבנק הגיעה זמן קצר לאחר הודעתו של רכיב על כך שהחוב של החברה והחברות הבת שלה לבנק הפועלים אינו נכלל בעסקת ההשקעה שלו בחברה. לפי דיווח מעריב מאותו היום, "החברה מתכבדת להודיע כי היא מנהלת דיון עם בנק הפועלים, ולמיטב הבנת החברה, לעת עתה, אין בכוונת בנק הפועלים להעמיד את חוב החברה לפירעון מיידי באמצעות פנייה לבית משפט".



ב"ישראל היום" סירבו להגיב. את תגובת "מעריב" לא היה ניתן להשיג.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully