וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אושר לקריאה שלישית: האסבסט יוצא ממבני ציבור

צבי זרחיה

14.3.2011 / 16:30

החוק אוסר על שימוש חדש באסבסט מכל סוג, ומטיל חובה לפנות אסבסט המצוי כיום בשימוש בתוך עשור



ועדת הפנים אישרה בצהריים את העלאתה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית של הצעת חוק למניעת מפגעי אסבסט ואבק מזיק שיזם המשרד להגנת הסביבה.



הצעת החוק אוסרת על שימוש חדש באסבסט ומחייבת הוצאה הדרגתית של שימוש באסבסט פריך ממבני ציבור, מתקני תעשייה, ציוד וכלי רכב בצה"ל במטרה למנוע את הסיכונים הבריאותיים מהחשיפה אל החומר.



החוק אוסר על שימוש חדש באסבסט מכל סוג, ומטיל חובה לפנות אסבסט פריך המצוי כיום בשימוש תוך 10 שנים: בתעשיה, ובמבני ציבור. הפינוי ממתקנים ומציוד של צה"ל, יהיה בתוך 7 שנים. כמו כן, החוק מחייב חובת תחזוקה לגבי אסבסט צמנט במבני ציבור, צביעה, מיפוי ורישום.



עוד קובע החוק סמכויות פקוח והטלת קנסות כספיים עד 800 אלף שקל למי שיעבור על החוק. השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן אמר כי "מדובר בחוק מציל חיים. החוק החדש יאסור שימוש באסבסט שהוכח כמסרטן. העבירה על החוק תהיה עבירה פלילת החוק מסדיר לראשונה את השימוש באסבסט והטיפול במפגעיו ובכך נצמצם את החשיפה של הציבור לומר הידוע כמסרטן ודאי".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully