וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שיעור האבטלה של בעלי מוגבלויות כפול מאחרים

עידו סולומון

15.3.2011 / 6:52



>> מדי שנה מוציאה מדינת ישראל כ-15 מיליארד שקל על קצבאות נכות - כך עולה מניתוח שערך מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת, לקראת הכנס השנתי השני לקידום אוכלוסיות בעלות מוגבלות במעגל העבודה, שמארגן היום המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה שבמשרד התמ"ת.

בישראל חיים כיום 750 אלף אנשים בעלי מוגבלויות בגילאי עבודה (20-64), ששיעורם כ-18% מכוח העבודה. 375 אלף איש - מקבלים קצבאות נכות מעבודה או גמלת נכות ממשרד הביטחון.



מהנתונים עולה ששיעור התעסוקה הממוצע של בעלי מוגבלויות הוא 43% בלבד, בהשוואה ל-72% בקרב אנשים ללא מוגבלות. שיעורי התעסוקה של אנשים עם מוגבלות ברמת תפקוד בינונית עד נמוכה הם 15%-20% בלבד.



שיעור האבטלה של בעלי מוגבלות כפול מזה של חסרי מוגבלות: 14% לעומת כ-7% בהתאמה. שר התמ"ת שלום שמחון, אמר כי "הפעילות לשילוב אנשים עם מוגבלות בתעסוקה איננה רק מחויבות חברתית, אלא מחויבות כלכלית".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully