משמר החופים בארה"ב הודיע אתמול כי הוא חוקר חשדות לדליפת נפט נוספת במפרץ מקסיקו, על רקע דיווחים לפיהם כתם נפט באורך 5 ק"מ נצפה במימי המפרץ.
לפי ההודעה, קיבל משמר החופים דיווחים על כתם נפט באורך 5 ק"מ סמוך לחופי לואיזיאנה בשעות הערב ושלח שתי משלחות תצפית, שמצדן דיווחו על כתם שנצפה כ-10 ק"מ דרומית לעיירה גרנד אייל. התצפיתנים אישרו כי ראו חומר שצף על פני המים, אך לא קבעו בוודאות כי מדובר בנפט. כלי תקשורת מקומיים דיווחו על כתם נפט באורך של 160 ק"מ, שממשיך להתרחב.
שדה הנפט הקרוב ביותר, בעומק של 850 מ' מתחת לפני הים, התגלה ב-1999 וממוקם כ-50 ק"מ מחופי לואיזיאנה. תפוקת הקידוחים במקום היא 5,200 חביות נפט ביום.
הדיווחים על הכתם עוררו חששות מפני דליפת נפט נוספת במפרץ מקסיקו, שנפגע קשות בשנה שעברה בעקבות דליפת הנפט של bp, שפרצה לאחר שאסדת הקידוח deepwater horizon התפוצצה באפריל 2010, הרגה 11 עובדים והפכה לאסון הסביבתי הגדול בתולדות ארה"ב.
משמר החופים בארה"ב חוקר חששות לדליפת נפט נוספת במפרץ מקסיקו
סוכנויות הידיעות
20.3.2011 / 13:34