מיכל עבאדי-בויאנג'ו (44) היא מועמדת שר האוצר, יובל שטייניץ, לתפקיד החשב הכללי הבא של האוצר, במקום שוקי אורן, המסיים את תפקידו.
עבאדי-בויאנג'ו, ראש אגף חשבות בבנק הבינלאומי, היתה מועמדת לא מכבר לתפקיד המפקח על הבנקים בבנק ישראל. אם תיבחר לתפקיד החשכ"ל, תעשה היסטוריה, כאישה הראשונה בתפקיד בכיר זה. היא רואת חשבון ועורכת דין בהשכלתה. בעברה ביצעה כראש נכסים מ.י, את הפרטת בנק דיסקונט והיתה מעורבת בהפרטת בנק לאומי.
שר האוצר, יובל שטייניץ, הנחה לאחרונה את מנכ"ל משרדו, חיים שני, לעשות כל מאמץ כדי שלמשרות הבכירות שהתפנו לאחרונה באוצר, חשכ"ל, יו"ר הרשות לניירות ערך או מנהל רשות המסים, תתמנה לפחות אישה אחת.
עבאדי ובעלה, רופא השיניים, ד"ר אנדי בויאנג'ו, היו בעבר חברי מרכז הליכוד. ב-1997 מינה אותה יהושע מצא, אז שר הבריאות, ליועצת הכלכלית שלו. כעבור זמן קצר מונתה לסמנכ"לית במשרד הבריאות האחראית על קופות החולים. בתפקיד זה זכתה לשבחים רבים. ב-2003, כשבנימין נתניהו נבחר לתפקיד שר האוצר, הוא מינה אותה ליו"ר נכסים מ.י (נכסי מדינת ישראל), תוך הנחייה ברורה להפריט את הבנקים דיסקונט ולאומי. היא ביצעה תפקיד זה במקביל לתפקידה כסמנכ"לית במשרד הבריאות.
בדרך כלל החשב הכללי הוא יו"ר נכסים מ.י. נתניהו, מהסיבות השמורות איתו, מינה את עבאדי ליו"ר נכסים מ.י ואת ירון זליכה לחשב הכללי. עבאדי טענה כי זליכה פעל מאחורי גבה בעיקר בתהליך ההפרטה של בנק לאומי. מה שהביא לסכסוך חריף בין השניים, שקודם לכן היו מקורבים, ולפרישת עבאדי מתפקיד יו"ר נכסים מ.י. גם יחסיה עם נתניהו התקררו באותה תקופה. בעלה של עבאדי, ד"ר בוינאג'ו, נחשב בשנים האחרונות למקורב מאוד ליו"ר ישראל ביתנו, שר הבריאות, אביגדור ליברמן.
מקורות באוצר אומרים כי אין ספק כי עבאדי היא מועמדת ראויה לתפקיד החשכ"ל הבא. נחשבת למקצוענית, חכמה, יעילה, צנועה. מתרחקת מתקשורת. היכרותה עם המערכת הממשלתית והאוצרית תאפשר לה כניסה חלקה לתפקיד ללא צורך ב-100 ימי חסד.
בלשכת שר האוצר אמרו בתגובה כי הם מסננים עתה את שמות המועמדים הרבים לתפקיד.
מיכל עבאדי-בויאנג'ו מועמדת מובילה לתפקיד החשב הכללי באוצר
מוטי בסוק
24.3.2011 / 20:53