וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גיגה: חברת צ'ק פוינט במקום השלישי בעולם באספקת תוכנות ניהול כתובות אינטרנט

הארץ

19.2.2002 / 9:23



מאת יובל דרור



חברת צ'ק פוינט תופסת את המקום השלישי בין הספקים המובילים בעולם של מערכות לניהול כתובות IP - כך עולה ממחקר חדש של חברת המחקר והייעוץ גיגה אינפורמיישן גרופ; צ'ק פוינט משווקת את הפיתרונות שלה בתחום באמצעות חטיבת מטה-אינפו.



לפי המחקר, החזיקה צ'ק פוינט ב-2001 בכ-14% משוק אספקת המערכות לניהול כתובות IP, והכנסותיה ממכירת רישיונות לשימוש בתוכנה הסתכמו ב-20.3 מיליון דולר.



החברה המובילה בשוק היא לוסנט , המחזיקה בנתח של 37% מהשוק; הכנסותיה ממכירת הרישיונות הסתכמו ב-53.65 מיליון דולר. בנתח השוק השני בגודלו מחזיקה סיסקו, עם 25% מהשוק ומכירות של 36.25 מיליון דולר. היקף השוק כולו ב-2001 מוערך במחקר שביצעה גיגה ב-145 מיליון דולר, והוא וצפוי לצמוח להערכתה לכ-200 מיליון דולר ב-2004.



מערכות לניהול כתובות ה-IP מאפשרות לארגונים גדולים להקצות כתובות אינטרנט למשתמשי קצה בארגון באופן אוטומטי ועל פי הצורך; חברות דוגמת צ'ק פוינט, נורטל או סיסקו מציעות מערכות כאלה בשנים האחרונות כמרכיב בתוך מערכות אבטחה או תקשורת גדולות שהן משווקות.



להערכת גיגה, צפוי שוק מערכות ניהול כתובות ה-IP לצמוח, בעיקר מכיוון שארגונים צפויים להגדיל בעתיד את רכש המוצרים לניהול רשתות תקשורת. החברה מעריכה כי יש חברות רבות, ובהן חברות ענק, המשתמשות עדיין בטבלאות של גיליונות חישוב, דוגמת אקסל, לניהול כתובות אינטרנט ברשתותיהן.



לתחזית שלה צירפה גיגה כמה הסתייגויות; כך למשל נטען במחקר, כי חברות כמו מיקרוסופט ונובל לא נכנסו עדיין לתחום ניהול כתובות ה-IP, ואם יחליטו להיכנס אליו עשוי אופיו להשתנות.



אנליסט החברה, תומאס מנדל, אמר כי כניסתה של אחת משתי החברות, ובוודאי כניסת שתיהן, אם באמצעות פיתוח עצמי ואם באמצעות רכישה, צפויה לתת דחיפה משמעותית לשוק, דחיפה שתתבטא בצמיחה מהירה יותר מתחזית הצמיחה הנוכחית של גיגה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully