קומרס וואן , העוסקת בפיתוח תוכנות למסחר מקוון בין עסקים, דיווחה היום על הפסד נקי של 220.6 מיליון דולר, או הפסד של 77 סנט למניה, ברבעון הראשון של שנת 2002 לעומת הפסד של 228.5 מיליון דולר, או הפסד של 1.02 דולר למניה, ברבעון המקביל.
ההפסד של קומרס וואן לפני הוצאות חד פעמיות היה 55.4 מיליון דולר, לעומת הפסד של 24.1 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה הקודמת. במונחי הפסד למניה, דיווחה החברה על הפסד של 19 סנט למניה, לעומת תחזית האנליסטים להפסד של 20 סנט למניה, והפסד של 11 סנט למניה ברבעון המקביל.
ירידה חדה נרשמה בהכנסות קומרס וואן ברבעון אשר הסתכמו ב-31.8 מיליון דולר, לעומת 170.3 מיליון דולר ברבעון המקביל, ו-56 מיליון דולר ברבעון הקודם.
בניסיון להתאים את עצמה לתנאי השוק החדשים, הודיעה קומרס וואן על כוונתה לקצץ 30% מכוח העבודה, או כ-1,100 משרות, מתוך כוח העבודה הכולל שלה המונה כ-1,600 עובדים.
קומרס וואן, שהיתה עד לפני מעט יותר משנה אחת הבולטות בענף המסחר המקוון, ובימי הזוהר של עולם הדוט.קום זינקה לשווי שוק הקרוב ל-30 מיליארד דולר, נפלה לשבריר משוויה במהלך השנתיים האחרונות, ובאוקטובר הודיעה על פיטורי 46% מצוות עובדיה - 1,300 עובדים.
קומרס וואן להרחיב את פעילותה לשוקי תוכנה אחרים, כמו תוכנות רכש למשל, מתמודדת מול תחרות קשה ביותר מצד ענקיות תוכנה כמו סאפ - המחזיקה ביותר מ-20% ממניות קומרס וואן - ואורקל .
קומרס וואן דיווחה על הפסד נקי של כ-220 מיליון דולר; מקצצת 30% מכוח העבודה שלה
סוכנויות הידיעות
16.4.2002 / 23:48
חברת ה-B2B הסבירה את התוצאות המאכזבות בירידה חדה של 81% בהכנסות