משרד התקשורת שוקל לאפשר לחברת החשמל להפעיל את תשתית החשמל כתשתית לשידורי תקשורת, כך נודע ל-TheMarker.
באחרונה גילו חברת החשמל והחברות הפועלות בתחום העברת שידורי תקשורת וטלפוניה על גבי תשתית החשמל התעניינות רבה בכניסה לפעילות בתחום, ונפגשו מספר פעמים עם נציגי משרד התקשורת. במשרד התקשורת שוקלים בחיוב מתן אפשרות להפעיל את תשתית החשמל לשירותי תקשורת ובכך לקדם את התחרות בשוק התקשורת שנמצאת בבעיה לאור כשלון מכרז ה-LMDS ומצבן הקשה של חברות הכבלים, שעתידות לספק שירותי טלפוניה ראשונים רק בעוד שנתיים.
השר ריבלין אמר היום ל-TheMarker, "הנושא נבדק ויש מקום לקדם את התחרות גם בדרך זו".
תקשורת לגישה רחבת פס על קווי חשמל, צפויה בעתיד להחליף את שירותי התקשורת שמספקות כיום חברות הטלקום. תקשורת קווי חשמל שתוכל לספק שירותי טלפוניה ואינטרנט מהיר על רשת חשמל קיימת, צפויה, לטענת חברות בתחום, להיות זולה ומהירה משירותי תקשורת מבוססי טכנולוגיות פס רחב אלחוטיות וכבלים.
החברה הבולטת בישראל בתחום זה היא חברת מאי.נט (Main.net), המפתחת מערכות תקשורת לגישה רחבת פס על קווי חשמל. החברה צפויה לעבור לאיזון תפעולי עד סוף השנה הנוכחית.
חברת MVV, ספקית החשמל של העיר מנהיים בגרמניה ומי שמחזיקה במאי.נט, מספקת כיום חיבור מהיר לאינטרנט דרך רשת החשמל ל-1,000 מנויים. זה שירות המסחרי הראשון בעולם של PLC (אינטרנט על תשתית חשמל) והוא מתחרה בפתרונות גישה לרשת בטכנולוגיית ADSL שמציעה כיום בגרמניה חברת הטלפון הגדולה באירופה, דויטשה טלקום.
משרד התקשורת בודק אפשרות להפעלת תשתית חברת החשמל להעברת שידורי תקשורת
ערן גבאי
23.4.2002 / 20:25
כך נודע ל-TheMarker; דרך נוספת לקדם את התחרות בשוק התקשורת לאחר כישלון מכרז ה-LMDS; ריבלין: "הנושא נבדק ויש מקום לקידום התחרות גם בדרך זו"