וורלדקום (סימול WCOM) נופלת ב-14% נוספים, לאחר הורדת דירוג האשראי לחברה על ידי מודי'ס. מודי'ס הורידה את דירוג החברה בשני שלבים לרמת Baa2, על רקע חובה העצום שהאמיר לכדי 30 מיליארד דולר. מודי'ס אף התריעה כי לא תהסס להוריד את דירוג האשראי של החברה שוב, אם המצב לא ישתפר.
"הורדת דירוג האשראי משקפת את מצבה של החברה, שהורידה לאחרונה את תחזיותיה ל-2002 בשיעור חד", מסרה מודי'ס. וורלדקום איבדה יותר מ-70% מערכה בשלושת החודשים האחרונים, והיא נמצאת במצב של "צניחה חופשית", בשבוע האחרון במיוחד.
לאחרונה הודיעה חברת התקשורת על קיצוץ של 3,700 משרות - 6% מכוח העבודה, כחלק מתוכנית לקיצוץ בעלויות. החברה מסרה כי לא יקוצצו משרות בחטיבת הטלפוניה - MCI. היקף הפיטורים בחברה עומד על מחצית מתחזיות האנליסטים.
וורלדקום, כחברות רבות בענף התקשורת, סובלת כבר תקופה ארוכה מדלדול בהכנסות. החברה פיטרה ממארס 2001 12,700 עובדים על מנת להתמודד עם ההאטה.
וורלדקום נופלת ב-14% על רקע הורדת דירוג האשראי על ידי מודי'ס
יהודה שויצר
23.4.2002 / 20:33