וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קומפיוג'ן מכה התחזיות: הפסד של 3.2 מ' ד' ברבעון הראשון, קטן מהצפוי; רשמה הכנסות של 2.8 מ' ד'

אמיר טייג

24.4.2002 / 18:07

סמנכ"ל הכספים צופה מכירות של בין 11 ל-13 מיליון דולר ב-2002; מעבר לרווחיות תפעולית של חטיבת ה-BioApplications בשנת 2003



חברת הביוטכנולגיה קומפיוג'ן פירסמה היום את דו"חותיה לרבעון הראשון. החברה הציגה הפסד של 0.12 סנטים למניה, ובכך היכתה את ממוצע התחזיות האנליסטים שעמד על הפסד של 0.17 סנטים למניה. הכנסות החברה ברבעון הסתכמו כ-2.8 מיליון דולר, צמיחה של כ-25% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, אך ירידה של 9% לעומת הכנסות של 3.1 מיליון דולר שרשמה ברבעון האחרון של שנת 2001. ההפסד הנקי לרבעון הראשון הסתכם בכ-3.2 מיליון דולר ירידה של 11% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, וירידה של 22% בהשוואה להפסד של 4.1 מיליון ברבעון הרביעי של שנת 2001.



מאחר שהחברה מוכרת רשיונות שנתיים לגישה למאגרי הנתונים שבבעלותה, לקומפיוג'ן יכולת טובה לצפות את הכנסותיה. לדברי דורית בנימיני מנהלת הכספים של החברה, כבר ברבעון הראשון לחברה יש צבר הכנסות אשר מכסה בין 30% ל-40% מצפי הכנסות השנתי העומד על 11 עד 13 מיליון דולר לשנת 2002. כ-16% מהכנסות החברה ברבעון הראשון, נבעו ממענקי מחקר שקיבלה החברה. להערכת בנימיני, קשה לצפות את התזרים העתידי ממקור זה, אך מוסיפה כי אינה צופה שינוי ניכר בקצב הכנסות ממענקי מחקר.



לחברה כיום כ-73.6 מיליון דולר מזומן ושווה ערך מזומן בקופתה. קצב שרפת המזומנים הגיע ברבעון הנוכחי ל-4.9 מיליון. בינימיני מעריכה כי קצב השריפה נע בין 4 מיליון ל-5 מיליון דולר וקופת המזומנים צפויה להספיק לחברה עד הגעתה לרווחיות, ולפיכך מעריכה כי החברה לא תידרש לגייס הון נוסף, אלא רק לאחר שיפור ניכר במחיר המניה.



קומפיוג'ן ממזגת טכנולוגיות חישוביות מתקדמות עם ביולוגיה ורפואה, במטרה להאיץ גילוי ופיתוח תרופות. החברה פועלת באמצעות שתי חטיבות :BioApplications המספקת מוצרים ושירותים לשיפור והאצת גילויים והסברים לגבי תפקוד גנים, חלבונים ותהליכים בתוך התא; Novel Genomics, המפתחת תרופות ומוצרי דיאגנוסטיקה, בהתבסס על גנים, חלבונים וקניין רוחני.



לדברי בנימיני, בשלב הנוכחי רק החטיבה הראשונה (Bio) מייצרת הכנסות. אופי ההכנסות של חטיבה זו מבוסס על שני מודלים: הראשון מתן שירותי גישה למסד הנתונים הגנומי של החברה, והמודל השני משלב בין גישה ובין מחקר בכלים הממוחשבים של החברה על גבי מסדים אלו. להערכת בנימיני, חטיבת ה-Bio צפויה לעבור לרווחיות תפעולית עד תום שנת 2003. לגבי רווחיות החברה בכלל, אמרה כי תהיה תלויה בביצועי חטיבת ה-Novel, המפתחת קניין רוחני ולא ייצרה הכנסות עד כה.



במהלך הרבעון האחרון, יצרה החברה הסכמי שיתוף פעולה לשם פיתוח משותף עם שתי חברות פרמצביטיקה וביואינפורמטיקה. הסכמים אלו אמורים לחסוך לחברה כסף רב בפיתוח, אך מנגד יגרמו לחלוקה של הכנסות עתידיות ממכירת הקניין הרוחני עם שותפתה לפיתוח. שני הסכמים אלו לא הניבו לחברה עד כה הכנסות.



הסכם שיתוף הפעולה השלישי עם חברת Gen Logic, עשוי להניב לחברה הכנסות כבר בטווח הקצר. Gen Logic תתקשר עם לקוחותיה ותספק להם פיתרון שלם המשלב בין מאגר הנתונים של Gen Logic ושל קופיוג'ן. Gen Logic תפריש לקומפיוג'ן חלק מהכנסותיה בדומה לספק OEM.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully