מאת עמית שרביט ואסף ברגרפרוינד
בנק לאומי דרש מחברה נכדה של תבל - גוונים קריות טלוויזיה בכבלים בע"מ, לפרוע אשראי בהיקף של 130 מיליון שקל באופן מיידי בעקבות בקשת הקפאת ההליכים שהגישה תבל.
בעקבות כך ביקשה אתמול החברה מבית המשפט, באמצעות משרד עורכי הדין יגאל ארנון, לצרף אותה לבקשה, שהגישו תבל וגוונים (החברה הבת) להקפאת הליכים. השופטת ורדה אלשייך אישרה אתמול בבית המשפט המחוזי את בקשתה של החברה הנכדה גוונים קריות טלויזיה בכבלים, וצירפה אותה להקפאת ההליכים של תבל. בית המשפט אישר השבוע לתבל וגוונים הקפאת הליכים לתקופה של חודשיים ומינה את רו"ח צבי יוכמן לנאמן מיוחד לצורך גיבוש ואישור תוכנית הבראה לחברה בתקופה זו.
90% מהון המניות של החברה הנכדה גוונים קריות טלוויזיה בכבלים מוחזק על ידי גוונים שהיא חברת בת בבעלות מלאה של תבל.
החברה מסרה כי כל פעילותה משולבת תפעולית בפעילותה של תבל ולמעשה תבל, גוונים, והחברה הנכדה פועלות כגוף אחד.
החברה היא בעלת זכויות לשידורי טלוויזיה בכבלים באזור הקריות, מפרץ חיפה, הגליל המערבי, כרמיאל, מעלות והגליל התחתון. החברה מסרה לבית המשפט כי יש לה 73 אלף בתי אב מנויים המייצגים כ-237,250 צופים - יותר מ-60% מהמספר הכולל של התושבים המתגוררים באזורי הזיכיון.
בנק לאומי הגיש את הבקשה לפירעון מיידי של החוב עוד באותו היום שבו הגישה תבל לבית המשפט את הבקשה להקפאת הליכים והגנה בפני נושיה במעמד צד אחד. החברה טענה כי הבקשה של לאומי לפירעון מיידי של האשראי בהיקף 130 מיליון שקל היא בלתי צפויה מאחר שהחברה עומדת בכל התחייבויותיה לבנקים.
עורכי הדין של תבל לא חזו כי בלאומי יבקשו לראות בכל החברות הקשורות בתבל קבוצה אחת, והופתעו לגלות את הבקשה של לאומי לפירעון חוב. לעומת זאת בלאומי רואים את קבוצת תבל כחטיבה אחת.
לאומי הוא נושה מובטח של החברה, ובעל שעבוד שוטף כללי על כל נכסי החברה. לחברה חוב נוסף בהיקף של 277.4 מיליון שקל לנושים בלתי מובטחים.
החברה ביקשה להצטרף להקפאת ההליכים מאחר וחששה כי הבנק יעקל את כספי המנויים שאמורים להיות משולמים בראשון למאי. עוד ציינה החברה כי התוכנית של הקפאת ההליכים שפורטה בבקשה של תבל וחברת הבת גוונים כללה את התשלומים של החברה הנכדה לתבל.
לאומי דרש מחברה נכדה של תבל פירעון של 130 מיליון שקל
הארץ
26.4.2002 / 8:41