וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירידה חדה בפעילות האינטרנט בולמת הצמיחה ב-AOL

הארץ

26.4.2002 / 12:13



AOL טיים וורנר , קבוצת המדיה והבידור הגדולה בעולם, העריכה אתמול כי לא תצליח להשיג את יעדיה הפיננסיים המקוריים ל-2002, בשל הידרדרות נוספת בשוק הפרסום באינטרנט. הדו"חות כספיים לרבעון הראשון היו טובים מתחזיות אנליסטים, אך מניות AOL טיים וורנר ירדו אתמול ב-0.2%.



בשורה התחתונה דיווחה AOL טיים וורנר על הפסד נקי של 54.2 מיליארד דולר, אחד ההפסדים הרבעוניים הגדולים בתולדות ארה"ב. הוא משקף הפרשה שלא במוזמן בסך 54 מיליארד דולר, בגין הירידה החדה בערך החברה מאז רכשה אמריקה אונליין את טיים וורנר בינואר 2000. ההפרשה בוצעה בהתאם לתקינה חשבונאית חדשה בארה"ב, המחייבת מחיקה חד-פעמית כוללת, ולא הדרגתית כמו בעבר, של מוניטין - הפער בין ערך נכסים נרכשים למחיר ששולם עבורם.



הכנסות הקבוצה גדלו ברבעון הראשון ב-7.1% ל-9.8 מיליארד דולר. הרווח לפני פחת והפחתות (ebitda) ירד ב-6.4% ל-1.9 מיליארד דולר. הנהלת החברה אינה צופה צמיחה ברווח ברבעון השני, לעומת הרבעון המקביל. כלומר, תחזית הצמיחה ל-2002 מבוססת על האצה משמעותית בפעילות במחצית השנייה של 2002. תזרים המזומנים החופשי גדל ברבעון החולף בכמעט פי שלושה, ל-1.3 מיליארד דולר.



הדו"חות הכספיים וההערכות של הנהלת החברה, הבהירו כי מצבה של חטיבת שירותי הגישה לאינטרנט, אמריקה אונליין, חמור מכפי שצפו רבים בוול סטריט. הקשיים האלה בלטו בעיקר על רקע הביצועים הטובים יחסית של חטיבות המדיה המסורתיות של החברה.



הבעיות באמריקה אונליין - בהן האטה בצמיחה במספר המנויים, עיכובים בהחלטה לגבי פיתוח שירות אינטרנט מהיר על גבי מערכות הכבלים של טיים וורנר וירידה חדה בהכנסות מפרסום - הובילו לירידה של 40% במניות החברה מאז תחילת 2002.



אמריקה אונליין היתה אמורה להיות מנוע הצמיחה של AOL טיים וורנר והבסיס להפצת תכנים, כמו מוסיקה, סרטים ותוכניות טלוויזיה על פי הזמנת המנוי. כעת דווקא החטיבות המסורתיות של טיים וורנר מובילות את הצמיחה. המנכ"ל החדש, ריצ'רד פרסונס, שיחליף את ג'רלד לוין במאי, בא מטיים וורנר, והוא יצטרך להתמודד עם מצב לא פשוט.



בחודשים החולפים נשמעו ספקות לגבי כישוריו של פרסונס בכל הקשור לאינטגרציה של מדיה חדשה וישנה. אתמול ניסה פרסונס לשכך את החששות האלה: "אני רוצה להבטיח לכם שכמנכ"ל אתמקד בהשגת תוצאות, רבעון אחר רבעון, שיבטיחו את מקומנו כקבוצת המדיה המובילה בעולם", אמר פרסונס בשיחת ועידה עם אנליסטים ומשקיעים. "AOL טיים וורנר היא חברה גדולה ודינמית, והפעילות המקוונת היא רק חלק מהשלם. התפקיד שלי הוא למקסם רווחים בכל חטיבות החברה".



אך ב-2002 יהיו התוצאות פחות טובות מכפי שצפתה החברה בתחילת השנה. בינואר העריכה החברה כי הכנסותיה יצמחו ב-8%-5% ב-2002, וכי הרווח לפני פחת והפחתות (ebitda) יצמח ב-12%-8%. שלשום היא הפחיתה את תחזית הצמיחה ברווח לפני פחת והפחתות ל-9%-5%. תחזית הצמיחה בהכנסות לא שונתה. החברה ייחסה את השחיקה ברווחיות לחולשה בשוק הפרסום המקוון.



ברבעון החולף היו ההכנסות של חטיבת אמריקה אונליין 2.3 מיליארד דולר, כמו ברבעון המקביל ב-2001. הכנסותיה מפרסום וממסחר מקוון ירדו ב-31%, ובהנהלתה אמרו כי הירידה היתה עוד יותר חדה, אילולא הוציאו חטיבות אחרות של הקבוצה 54 מיליון דולר על פרסום באמריקה אונליין.



הרווח לפני פחת והפחתות ירד ב-37% ל-433 מיליון דולר. פרסונס העריך כי ההכנסות מפרסום של אמריקה אונליין יהיו 2.2-1.8 מיליארד דולר ב-2002, ירידה של עד 33% לעומת 2001. הוא העריך כי הרווח לפני פחת והפחתות של החטיבה ב-2002 יהיה 2.2-1.8 מיליארד דולר, ירידה של עד 22%, לעומת 2001.



החטיבה מהירת-הצמיחה היתה אולפני הסרטים, הודות להצלחה הקופתית של "הארי פוטר" ו"שר הטבעות", שהופצו לקראת סוף 2001. הרווח לפני פחת והפחתות של החטיבה זינק ב-60.2% ל-181 מיליון דולר. הכנסותיה ירדו ב-3.4%.



הרווח לפני פחת והפחתות של חטיבת המוסיקה, שסבלה בשנים החולפות מקשיים, גדל ב-2% ל-96 מיליון דולר, ואילו ההכנסות גדלו ב-5% ל-947 מיליון דולר. ברשתות הכבלים של החברה (AOL טיים וורנר היא הבעלים, בין השאר, של TBS ,CNN, ו-HBO) ירד הרווח לפני פחת והפחתות ב-4% ל-431 מיליון דולר, עקב ירידה בהכנסות מפרסום ועלייה בהוצאות על הפקת חדשות. הרווח לפני פחת והפחתות של מערכות הכבלים גדל ב-9.5% ל-841 מיליון דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully