וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נפילה של 43% ברווח השנתי של הברוקר הגדול ביפאן נומורה

דפנה מאור

30.4.2002 / 14:09

הנפילה בעקבות חולשה בתחומי הברוקראז' והחיתום במניות; הצלחה במסחר באג"ח ומכירת נכסים סייעו לחברה לשמור על רווחיות



נומורה הולדינגס, הברוקר הגדול ביפאן, דיווח על נפילה של 43% ברווח הנקי בשנת הכספים האחרונה. הירידה נרשמה בעקבות חולשת שוקי ההון ביפאן, אולם התוצאות עלו על אלו של מתחריו של נומורה, בזכות הגיוון בתחומי הפעילות שלו.



הרווח הכולל של קבוצת נומורה נפל ב-43% ל-801.6 מיליון דולר בשנה שהסתיימה ב-31 במארס. הוא היה אחד הברוקרים הבודדים ביפאן שהצליחו לשמור על רווחיות בתקופה זו. הכנסותיו נפלו ב-13.7% ל-9.4 מיליארד דולר. עיקר החולשה היתה בתחום ההכנסות מעמלות תיווך, שנפלו ב-27%; בתחום חיתום המניות, שנפל ב-37%; ובניהול נכסים, שנפל ב-26%.



עלייה בהכנסות בתחום המסחר באג"ח ומכירת רשת מסבאות בריטית שהחזיקה החברה הבת בלונדון סייעו למתן את החולשה בהכנסות.



מתוך 20 ברוקרים הרשומים למסחר ביפאן שדיווחו עד היום על תוצאותיהם, 15 רשמו הפסדים, לאחר שמדד הניקיי נפל ב-15% בשנת הכספים הקודמת, לרמה הנמוכה מזה 20 שנים. במקביל, ירד מחזור המסחר היומי הממוצע בבורסת טוקיו ב-7%. בתחום המסחר בקרב משקיעים פרטיים נרשמה נפילה של 14% במחזורים.



מעניין לציין כי ברוקר אחר שהצליח לרשום רווח בשנת 2001, ואפילו צמיחה חיובית, היה הברוקר המקוון אי-טרייד. החברה, בבעלות חממת האינטרנט סופטבנק, הצליחה להתגבר על ההאטה הקשה בשווקים, עם צמיחה של 10.3% ברווח ו-38.5% בהכנסות.



אפשר לזקוף את הצלחתה של אי-טרייד בתחום הברוקראז' לשיטה חדשה שהציגה החברה לפני חצי שנה, ועודדה את המשקיעים לבצע פעולות מסחר רבות ביום אחד. עם זאת יש להביא בחשבון כי אי-טרייד היא חברה קטנה עם רווח של 8.6 מיליון דולר ומחזור הכנסות שנתי של 67.4 מיליון דולר, לעומת נומורה הענקית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully