ענקית התוכנה האמריקאית וריטאס צפויה לצאת בקרוב למסע רכש של חברות בתחום האחסנה (Storage). בין המועמדות - חברת הסטארט אפ הישראלית קשיא (Kashya). כך מדווח אתר LightReading.
על פי הדיווח, וריטאס, המשווקת פתרונות ניהול אחסון מידע, צפויה למנות בתוך חודשיים מנהל בכיר שיתמקד ברכש חברות שפעילותן סינרגטית לפעילותה. לחברה, הנסחרת כיום בנאסד"ק לפי שווי של כ-10 מיליארד דולר, יש קופת מזומנים של כ-1.9 מיליארד דולר.
LightReading מביא רשימה של 19 חברות העוסקות בפיתוח פלטפורמות לניהול רשתות אחסנה, בהן חברת הסטארט אפ הישראלית הצעירה קשיא. האתר מוסיף כי רשימה זו רלוונטית גם למסע רכש דומה עליו דווח בתחילת השנה, והמתוכנן על ידי ענקית האחסנה EMC.
קשיא מפתחת טכנולוגיה לאחסנה מרוחקת (Remote Storage), על ידי בניית תשתית המאפשרת להרחיב את הפונקציונליות של מערכות האחסנה המקומיות אל סביבת האחסנה המבוזרת ברשתות WAN.
החברה הוקמה בתחילת 2001 במודל "יזם בית" (Entrepreneur In Residence - EIR), על ידי מיכאל לוין (אחיו של דניאל לוין ז"ל, ממייסדי אקאמאי), במסגרת קרן ההון סיכון ג'רוזלם גלובל ונצ'רס. ביולי 2001 השלימה גיוס סיד של 3 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליון דולר אחרי הכסף, מג'רוזלם גלובל ונצ'רס ומהקרן האמריקאית בטרי ונצ'רס.
LightReading: חברת הסטארט אפ הישראלית קשיא - ברשימת המועמדות לרכישה על ידי וריטאס או EMC
צורי דאר
6.5.2002 / 11:16
וריטאס, לה קופת מזומנים של 1.9 מיליארד דולר, צפויה למנות בקרוב מנהל בכיר שיתמקד ברכש חברות שפעילותן סינרגטית לפעילותה