מאת אבי שמול
חברת האחים עופר נכסים שבבעלות איש העסקים יולי עופר מנהלת משא ומתן למכירת בית הדיור המוגן בית פז בחיפה. לדברי מקורות, המשא והמתן המתנהל עם האחים אורון ורני לוסטרניק, נמצא בשלב מתקדם. ההצעה הנוכחית עומדת על כ-6 מיליון דולר, והפערים שנותרו בין הצדדים אינם גבוהים.
בית פז הממוקם במושבה הגרמנית בחיפה, הוא מבנה אבן ייחודי הנכלל ברשימת המבנים לשימור של העיר. שטח המגרש שעליו ממוקם המבנה כ-3.5 דונם, והוא נרכש על ידי עופר ב-1996 תמורת 3.5 מיליון דולר. מאז מועד הרכישה השביח עופר את הנכס, וקיבל מהעירייה אישור להגדלת אחוזי הבנייה לגביו מ-140% ל-320%, ולשינוי ייעוד המבנה ממשרדים למגורים.
בית פז כולל בית אבות שבו 51 חדרים. הבניין נמצא לצד רחוב הגפן, ציר תנועה מרכזי בעיר, המוביל לחלק התחתון של הגנים הבהאים. הבניין המקורי עליו נבנה בית האבות, שימש משנות ה-30 ועד למכירתו לעופר כבניין המשרדים הראשי של חברת הדלק פז.
דובר האחים עופר מסר בתגובה כי החברה אינה מוסרת פרטים על משאים ומתנים שהיא מקיימת. את תגובת האחים לוסטרניק לידיעה לא ניתן היה להשיג. לפני כשנתיים רכשו האחים לוסטרניק את בית דבר בת"א ב-10.5 מיליון דולר.
יולי עופר במו"מ למכירת בית פז בחיפה ב-6 מיליון דולר
הארץ
12.5.2002 / 9:19