חברת סינאל תעשיות הודיעה היום על השכרת זכויות במקרקעין המצויים ביקנעם, לצד שלישי, בתמורה לדמי שכירות של כ-3 מיליון דולר, שישולמו בגין תקופת שכירות של 5 שנים.
הזכויות שיושכרו הן 40% מהשטחים בבניין המשרדים הנבנה ביקנעם, בניין אשר הזכויות בו שייכות לחברה הבת, דורסל, הנמצאת בבעלות מלאה. השלמת הבנייה צפויה להיות בדצמבר 2002, כך שתקופת השכירות עתידה להתחיל במועד זה. יצוין כי לשוכר ניתנה זכות סירוב, עד לפברואר 2003, לשכור שטח נוסף בבניין בהיקף של כ-10% מסך השטחים שייבנו. ככל הידוע, העסקה הנוכחית היא העסקה הראשונה אותה מבצעת החברה בנוגע להשכרת שטחים בבניין המשרדים ביקנעם.
דורסל, שרכישתה מכמה מבעלי סינאל הושלמה בינואר 2002, מחזיקה מלבד בניין המשרדים האמור, גם במבנה תעשייתי אשר חלקו מושכר לחברה וחלקו האחר מושכר לצדדים שלישיים שאינם קשורים. על פי הסכם הרכישה של דורסל, שילמה עבורה סינאל סך של כ-4.6 מיליון דולר (התשלום נעשה עבור כל הון המניות של דורסל). כמו כן, כחלק מעסקת הרכישה של דורסל, סוכם כי אם עד לאוקטובר 2004 יושכרו למעלה מ-50% מהשטחים בבניין המשרדים המוקם כעת, תשלם סינאל למוכרים תמורה נוספת של 250-500 אלף דולר.
סינאל תעשיות עוסקת בפיתוח וייצור של מערכות איסוף נתונים וניהול, ובכללן מערכות נוכחות עובדים, מערכות בקרת גישה, מערכות בקרת רצפת ייצור ומוצרים נוספים. החברה משווקת את מוצריה בכל רחבי העולם באמצעות חברות בנות, סוכנים ונציגים. את שנת 2001 סיימה החברה עם הכנסות של כ-51 מיליון שקל ורווח נקי של כ-5.3 מיליון שקל.
הכנסה צדדית לסינאל: תקבל 3 מיליון דולר תמורת השכרת שטחים בבניין משרדים ביקנעם
אלי דניאל
13.5.2002 / 15:59
השכירות תהיה לתקופה של 5 שנים החל מדצמבר 2002, כאשר תושלם הקמת הבניין אשר הזכויות בו שייכות לחברה הבת, דורסל